Nog een nachtje slapen en dan gaan we los net als de achtduizend overige deelnemers aan de halve marathon van Zwolle.
"We hebben er allemaal veel zin in," aldus voorzitter Borre de Gier van de BB-lopers. ""Dit jaar doen er ruim 30 lopers van onze club mee. Geweldig om mee te maken en dat in onze eigen stad. Trots zijn we op onze clubkleding. We zijn herkenbaar aan onze knal blauw-oranje shirts net als het Nederlands elftal. Dus opvallen doen we zeker. Qua prestaties zullen we ook voorin meelopen, maar de gezelligheid en de ambiance in de stad is natuurlijk niet te evenaren. Het publiek en de vele bandjes geven je vleugels!"
Om de hoogste eer zal er een spannende strijd worden gestreden. Het zal tot de laatste kilometers spannend zijn wie met de eerste prijs naar huis gaat. Een topper uit Kenia, Ethiopië en of voor het eerst Eritrea. Morgenavond zullen we het zien."

Arne Mulder klaar voor halve marathon-debuutArne Mulder mikt op een sterke tijdArne Mulder mikt op een sterke tijd
Bij de BB-lopers zullen de ogen vooral gericht zijn op de 21-jarige Arne Mulder. Arne, debuterend op deze afstand, liep anderhalve week geleden naar een mooie tweede plaats in de Stationloop: 16.1 km in 53'42".  "De halve is een totaal andere afstand. Mijn coach Berthold Berger heeft ons diverse malen verteld dat de halve pas begint bij 16 km, en tot die afstand is het vooral zaak je niet gek te laten maken in het begin door de diverse tempowisselingen en proberen tot de 16e kilometer zo vlak mogelijk te lopen. Belangrijk voor deze wedstrijd afstanden is om veel kilometers te maken. Medio april heb ik in goed overleg met Berthold besloten voor de lange afstand te gaan. Mijn doel is lekker te lopen te genieten en een tijd van sub 1 uur 15 minuten te lopen. Alles sneller is mooi meegenomen."

4 Engelse Mijl met oa Hans Lindeboom
Op de 4 Engelse Mijl start na een periode van afwezigheid Hans Lindeboom. Hans heeft voor deze afstand gekozen omdat hij in de opbouw zit na een achillespeesblessure en nog onvoldoende harde kilometers en lange duurtrainingen heeft gemaakt om op de halve hard te lopen. "Dan is de 4 EM (6.4 km) een mooie opstap naar de langere afstanden in de tweede helft van het seizoen. Een tijd onder de 21 minuten behoort zeker tot de mogelijkheden."

Clinic lopers op weg naar persoonlijk record
Aan de halve doen ook vier lopers mee die de afgelopen 12 weken in het kader van onze halve marathon-clinic hebben meegetraind met de BB-lopers in voorbereiding op de halve. Saskia Berris en Lian Geuze hebben er alle vertrouwen in hun beste tijden aan te scherpen. Zeker gezien de perfecte voorbereiding en een paar 10 mijl wedstrijden gaat dat zeker lukken. Tijden onder de 1 uur 50 minuten zijn zeker mogelijk!"
Retze van de Berg en Rutger Jan Lusscheveld debuteren op deze afstand en gaan voor een tijd onder de 1 uur en 40 minuten. Onze voorbereiding verliep niet geheel vlekkeloos maar desondanks voelen we ons goed. We gaan het beleven!"
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.