Onder ideale omstandigheden vertrokken ruim 1200 lopers aan hun Station tot Stationloop over een afstand van 10 Engelse mijlen (16.09 kilometer). De start bij het station Ommen en de finish lag bij het station in Dalfsen.

Vooraf leken de kaarten aardig geschud. Een breed regionaal sterk bezet veld en een nationale subtopper Neals Strik, Leon Sanderman (winnaar 2011) Jan Paalman (winnaar 2010), Peter Bruinsma, Tonnie Schouten, Rob Detert Oude Weme (winnaar 10EM Epe) en Arne Mulder aan de start waren mooie ingrediënten voor een spannende wedstrijd.
Aan de start een twintigtal BB-lopers.
Arne Mulder eerste bij de seniorenBeste prestatie van de dag werd geleverd door de coming man uit de regio Arne Mulder (21), die gecontroleerd vertrok en al snel een gaatje sloeg samen met Neals Strik en Rob Detert.
Arne: "Na 8 km versnelde Neals flink en moest ik hem laten gaan, Rob was al gelost en na 10 km kwam ik door na 33'10" en liep vervolgens de rest van de race solo door. De slot kilometer kon ik nog versnellen en finishte ik na 53'42" 15 tellen achter Neals Strik. Dat is ruim 2 minuten sneller dan 3 weken geleden in Epe! Hier ben ik blij mee. Natuurlijk ben ik diep gegaan maar had onderweg nergens last van en kon het tempo 3'20" vasthouden Dit is een mooie opsteker voor de halve marathon van Zwolle over 10 dagen!"

Sterke tijd Berthold Berger
Verrassend was ook de de strijd om de vierde en vijfde plaats tussen Tonny Stouten en Berthold Berger: "Na 11 kilometer plaatste ik een versnelling en kreeg alleen Tonny mee. De laatste kilometers hebben we veel samengewerkt en hielden we Peter Bruinsma en Leon Sanderman op gepaste afstand." Uiteindelijk finishte Berthold na 55'53", zeven tellen na Tonny Schouten.

PR Henry Visscher
Henry Visscher finishte na een fraaie 58'35" ruim 1,5 minuut sneller dan vorig jaar en eveneens goed voor een PR. Erik Slomp finishte na 1 uur en 9 seconden. Erik: "Ik wilde vooral lekker lopen na de cpc en ben weggegaan op tijd rond het uur en dan mogelijk op het eind versnellen. 1e 8-10 km gingen 'fluitend', daarna wilde ik nog versnellen maar dat lukte niet meer en finishte na 1'00'09", wel PR met 5 minuten maar het moet sneller kunnen." Arno Boekema finishte in 1:04:12. verbeterde daarmee een sterk PR gelopen in Epe met 13 seconden. Diederik Verhoef finishte na een mooie 1'04'40". Sjoerd van Westerop liep 1:08:12, een minuut boven zijn PR. Marijn de Keizer finishte in 1:11:50. Bertrand Maas is ook weer terug in de ring en kwam uit op 1:20:15


Masters - goede tijden van Riemens en Ligthart
Arno Boekema en Peter LigthartStef Riemens werd hier zesde in 1:02: 23, ook een ruime verbetering van zijn PR.  Peter Ligthart finishte bij de masters 45+ na 1'03'41 " en perste er een dik PR uit. "Hier ben ik erg blij mee, wel kapot maar zeer voldaan." Marcel de Ruiter kwam uit op 1:07:19. Borre de Gier, weer hersteld van de Utrecht Marathon, maar geplaagd door wat darmklachten liep 1:08:02. Peter Gils en Maarten Vos liepen 1:10:00. Maarten: "Vanavond heerlijk gelopen samen met Peter Gils. Rustig gestart en vanaf tweede helft langzaam versneld. Een minuutje langzamer dan de 10Em van Zwolle Zuid en sneller dan in Epe." Marten 'Lightning' Bolt ging als een raket uit de startblokken om later toch wat tijd in te leveren en finishte in 1:07:50. Erik Makkinga was sneller dan in Epe en kwam uit op 1:11:47. Roelof Rekker had zijn dag niet, 1:18:33.

PR Margje Timmerman
Bij de dames liep Margje Timmerman, gehaast door Arendjanan van de Hoek naar een mooi PR in 1'12'13". Saskia Berris zette 1:18:40 op de klok. Patricia Seinen liep 1:19:31. Rietje Klappe finishte na 1:20:11 : " Niet heel tevreden over de tijd, maar wel super lekker gelopen !!! Geweldige omstandigheden, mooie omgeving, veel BB-lopers met weer hele goede prestaties. Leuk om er bij te zijn.". Lian Geuze liep beheerst naar een PR 1:20:50 met de halve van Zwolle als hoofddoel.
Prachtige foto's van Ward van den Berg in ons foto-album en op Facebook.
De uitslagen op uitslagen.nl
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.