Donderdagavond liepen Falco Olivier en Erik SlompPodium team klassement mee met de jaarlijkse FBK Dubbele Mijl van Hengelo, een van de nevenactiviteiten van de FBK Games van aanstaande zondag. Op deze 3218,69 meter staat traditiegetrouw een sterk deelnemersveld aan de start en om 20:00 klonk het startschot in het FBK stadion, waarna de snelste deelnemers voor 20:10 zouden arriveren op het plein in de binnenstad van Hengelo. 
Vlak achter de kop van de wedstrijd liepen Falco en Erik een sterke wedstrijd waarbij beiden na afloop het gevoel hadden dat ze het onderweg nooit echt zwaar hadden. Ondanks de warmte, maar wellicht wel dankzij het lichte briesje in de rug werden er snelle tijden gelopen. Falco wist uiteindelijk als 9e overall te finishen en Erik als 10e. De tijdwaarneming produceerde enigzins rare tijden gezien de verschillen tussen de verschillende mensen maar Erik Slomp liep een netto-tijd van 10:09 (brutto 10:10) terwijl Falco Oliver een tijd liep van 10:10 netto (brutto 10:10) terwijl hij toch wel +-2-3 seconden voor Erik zat.  Voor beiden was de start snel (3:08) maar het verval kon beperkt worden tot enkele secondes (ongeveer 3:12/3:13 over de 2e en 3e km), dus dat biedt voor beiden hoop voor snelle tijden op onder andere de 5 km.

Samen met Casper Koelma van MPM uit Hengelo vertegenwoordigen Falco en Erik deze keer wederom het Aeolus Runningteam en werden zij 2e in het teamklassement op slechts 3 seconden van de nummers 1, RunningCenter Enschede en ruim 40 seconden voor de nummers 3 van UT/Saxion Runningteam.
Zie hier alle uitslagen.   

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.