Balkbrug, Onder bijna zomerse temperaturen 23 graden werd vanmiddag de 17e Bouwbedrijf Beverwijkloop georganiseerd.
Aan de start ook een grote delegatie van de BB-lopers die deze wedstrijd gebruiken in de voorbereiding op de halve marathon van Zwolle op 9 juni.
 
10 kilometer.
Arne loopt een 32-erArne loopt een 32-erDe hoofdafstand was de 10 kilometer. Een verrassend sterk bezette regionale wedstrijd allemaal snelle lopers uit de regio. Bij deze wedstrijd werd tevens een verenigingsklassement opgemaakt van de snelste drie lopers van elke vereniging. Het was met nog een ronde te gaan spannend wie er zou winnen. Uiteindelijk ging de winst ging niet naar een regioloper maar naar Ruben Geys (uit België ) in 32'38", op 10 seconden gevolgd door Arne Mulder (21 die voor het eerst een 32 ér liet noteren. "Ik ben blij dat ik een 32'48" heb gelopen, maar de omstandigheden waren niet helemaal ideaal. De eerste 5km ging in 16'10" de tweede in 16'38". In de slotronde moest ik iets toegeven op Ruben maar mijn dag kan niet meer stuk."
Een andere mooie prestatie was van coach Berthold Berger die steeds weer iets sneller gaat lopen. Berthold finishte bij de masters 40+ als tweede na 34'45". "Vooraf had ik gehoopt op een lage 34ér maar door de hoge temperaturen zat dat er vandaag niet in." Falco Olivier finishte 3 tellen na Berger." De laatste ronde liepen we samen kop over kop maar in de slotmeters was Berthold net iets te snel voor me. Uiteindelijk heeft die samenwerking ons wel de tweede plaats in het verenigingsklassement opgeleverd achter de ploeg uit België. We zaten 1 seconde voor op de ploeg nummer 3 met oa Jan Paalman, Leon Sanderman en Bertjan Haarkamp. Team 4 zat 8 seconden achter ons."
Erik Slomp liep net aan een pr. Hij verbeterde zijn beste tijd onder deze omstandigheden met twee tellen tot 35'25". Peter Ligthart liep verrassend naar een 3e plaats bij de masters 45+ en finishte na zijn mooie marathon van Utrecht (2'59'13") net boven de 40 minuten in 40'12" "Deze tijd had ik nog niet verwacht. Ik ben net weer 2 weken in training."
 
Overige uitslagen.
Henk Smalbrugge 35'36" Mark Hakbijl 36'44" Henry Visscher 37'21" Dick van Os 41'02"
Lian Geuze liep net geen pr en finishte 10 tellen boven haar beste tijd 50'41".
 
5 kilometer
Op de 5km liet Hans Lindeboom na een lange afwezigheid (door blessure) weer van zich spreken en was erg content met zijn eerste opbouwwedstrijdje.
"Ik heb twee maanden geen wedstrijd gelopen in verband met een achilles blessure en ben net weer drie weken rustig aan het opbouwen en liep naar een tweede plaats in 16'58". Het ging niet makkelijk maar ben blij dat ik weer mee kan doen" Bij de masters liep Marten Bolt naar een vijfde plaats in zijn klasse en finishte na 19'13".
Bij de dames lieten Renate Bosman en Zehra Dehde respectievelijk 22'16 om 23'33 noteren.
 
Fot's volgen binnenkort.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.