Start 10 kilometerBB-loper Arne Mulder (21) heeft zaterdag in Raalte de 10 kilometer, onderdeel van de Vital Centre Halve Marathon, op zijn naam geschreven. Ondanks de harde wind en een solo van acht kilometer wist Arne met een tijd van 33 minuten en 30 seconden het oude parcoursrecord (33:39) te verbeteren.

Erik Driesen (NOP) werd eerste op deze afstand in 16:17. “Ik kwam al na 400 meter op kop te liggen en dat is daarna niet meer veranderd”, vertelt Arne Mulder. “De eerste twee kilometer kreeg ik René Poppe nog wel achter me aan, maar die hoorde ik al vrij snel zwaar ademen. Na een paar kilometer zakte hij dan ook terug en liep ik solo naar de finishlijn. Ik had eigenlijk verwacht nog iets sneller te lopen, maar acht kilometer wind tegen is geen pretje. Ondanks dat ben ik blij met de winst en de bijbehorende prijs, een paar New Balance hardloopschoenen.”
Op de 10 kilometer werd Jelmer van Leeringen uit Deventer met een flinke achterstand tweede in 35:05. BB-loper Henry Visscher eindigde als derde in 35:54. Zwollenaar René Poppe kwam in de categorie mannen 40 tot 50 jaar als eerste over de finish in 35:11.

Halve marathon: podium Jeroen en PR's voor Sjoerd en Edwin
Op de halve marathon finishte Jeroen Bonhof, goed hersteld van de Rotterdam marathon , als derde in een tijd van 1 uur, 18 minuten en 21 seconden. Sjoerd Westerop en Edwin Middelveld konden na afloop hun geluk niet op en snoepten ondanks de harde wind minuten van hun pr's af en finishten na 1'31'07" en 1'34'58".

Podium 5k: Erik(derde) en Falco (tweede)  5 Kilometer  - Falco en Erik op podium, PR voor Erik
Op de 5 km liepen nog een aantal BB-lopers die ook tevreden konden terugkijken op hun prestaties. Falco Olivier en Erik Slomp finishten respectievelijk als tweede en derde. Beide doken - met 16:41 en 16:48 - onder de zeventien minuten.
Erik liep in de Pr in de wind: " We gingen hard weg, mede door de wind, maar het liep best soepel, na 300 m zag ik 2:52 op mijn horloge staan. Nog voor de bocht lieten we het tempo al vieren maar het tempo viel iets teveel wel weg en 1e km liepen we in 3:14. Erik Driesen was al weggelopen (zou 1e worden in 16 laag) maar daarachcter groepje met Falco/mij en nog 3 oranje mensen. Doordat Falcoen Ik niet continu op kop wilden lopen lieten we hen ook af en toe op kop vooral tegen de wind in, maar tempo was dus al gezakt naar 3:30. Daarna met wind mee weer omlaag naar 3:25 (3e km), Falco liep toen langzaam weg omdat hij het niet op eindsprint met mij wilde laten uitkomen ;-). Ik liep samen met de enige overgebleven oranje man daarna in 3:29 de 4e km. Daarna kregen we weer wind mee, toen ik langzaam tempo opvoerde kreeg ik al door dat hij niet mee zou kunnen. Laatste 300 meter vol aangegaan en 3e plek binnengehaald in laatste km van 3:16 en maar 7 sec achter Falco." Marten Bolt - derde plaats M50
Mark Hakbijl liep naar een solide 17'45". Marten Bolt kwam als derde over de streep op de 5 kilometer bij de mannen 50-plus. De loper die bleek net als clubgenoten Jeroen Bonhof, Henry Visscher en Mark Hakbijl goed hersteld van de marathon en benaderde zijn beste tijd tot op 2 seconden en finishte na 19'12". Roelof Rekker finishte bij de mannen 50-plus na 20'48". Bij de dames liepen Margje Timmerman en PEC-atleet Linda Eektimmerman naar een respectievelijk vierde (21:03) en vijfde (21:22) plaats. Renate Bosman liep 22'05" en finishte als zevende.
Uitslagen hier op een rijtje.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.