Het leek vanavond wel een zwoele zomeravond in Epe. Een aangename temperatuur, die zo later bleek door veel hardlopers als drukkend warm werd ervaren en menig hardloper de das om deed.  Een fraai geaccidenteerd parcours met diverse stukken verraderlijk vals plat waren de grootste tegenstander van elke loper. Onder aanmoediging van speaker Henk Borgmeier vertrokken zo'n 350 lopers voor hun 5 km , 5 EM of de 10 EM.
10EM
Op de hoofdafstand liepen tien BBlopers mee. Arne Mulder debuteerde op deze afstand en liep naar een mooie 55'47" wat goed was voor een 2e plaats in zijn klasse en 3e overall en een nieuw clubrecord. "Tot 7 km ging het gemakkelijk, alleen kreeg ik last van steken in de zij waardoor ik langzamer ben gaan lopen. Ik had er drie kilometers bij van rond de 4 minuten. De laatste kilometers had ik geen klachten meer en kon ik weer mijn normale tempo oppakken". Janoah Bovenhuis werd 3e bij mannen in 1 uur 2 en 13 sec en kon terugkijken op een mooie race en pr. Marcel de Ruiter liep 1 uur 08 '22" en liep desondanks een pr, maar gemakkelijk ging het niet. Een veel te snelle start brak me gedurende de laatste 14 km van de race op."
Clinic loper Retse van de Berg liet de klok na 1 uur 12'15" stilstaan. " De eerste 10 km gingen wel maar door de warmte waren de laatste 6 km ondanks een lichte afdaling best pittig!"
Bij de dames liepen Saskia Berris, Zehra Dede en Rietje Klappe mee. Saskia won net als een paar weken geleden in Zwolle Zuid bij de dames recreanten en finishte na respectievelijk 1 uur 18'19" . Rietje finishte na een solide race in 1 uur en 20'27" Nieuweling Zehra Dede finishte na 1 uur 23'18".
Bij de recreanten liep Arno Boekema naar 1 uur 04 minuten en 22 seconden, wat goed was voor de 3e plaats in zijn klasse en een verbetering van zijn PR met 3 seconden.
Bij de masters liep Berthold Berger naar een 4e plaats in 58'22" en 6e plaats overall. Maarten Vos finishte na 1 uur 09'48"
 
5 EM en 5 km
Op de vijf engelse mijlen liep Henry Visscher naar een 5e plaats in 29'48" Patricia Seinen liep op de 5 EM bij de dames naar een 2e plaats. Op de 5.1 km liep nieuweling Lian Geuze naar een 2e plaats en persoonlijk record in 24'24"


Trimloop-4-daagse Meppel
In Meppel stond dinsdagavond de eerste in de serie van 4 trimlopen op het programma. Naast de vele lopers in Epe nam Stef Riemens deel aan de 10 km in Meppel. Hij liep hierbij een tijd van 38:00 en werd daarmee 2e overall en eveneens 2e in de categorie 40+.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.