Offenburg, 6 mei 2012 - Op de terugweg van hun trainingsweek in het Scharzwald (met Aeolus) namen Falco Olivier en Erik Slomp (samen met een deel van de Aeolus vakantiegangers) deel aan de Badenova Offenburger Stadtlauf. Een wedstrijd over 7,5 km bestaande uit 3 rondes door het centrum van Offenburg. Het licht glooiende parcours bestaande uit kinderkopjes,asfalt en grindpaden was allerminst makkelijk maar paste mooi bij de 2000+ hoogtemeters van de voorafgaande week.

De Moussaka maaltijd van de avond ervoor bleek geen ideale wedstrijdvoorbereiding maar na het inlopen besloot de 6-koppige Aeolus delegatie er het beste van te maken. Bij de doorkomst van de 1e ronde had de speaker ook door dat er een groen gezelschap deel nam aan de wedstrijd en langzamerhand begon het publiek het ook door te krijgen. De kopgroep was snel verdwenen maar nadat de plaatstelijke jeugd was ingehaald liepen Falco en Erik na 2,5 km in een groepje op de 7e plek. In de 2e ronde liep Falco langzamerhand weg om constant door te lopen en uiteindelijk de nummers 5,6 nog te achterhalen en als 5e te finishen in 26:29 en pakte ook nog de 2e plek bij de MSEN. Het eerdere groepje liep langzamerhand het gat dicht naar de eerdere nummers 5 en 6 maar Erik leek te moeten lossen. Met een eindsprint (laatste 500 meter onder de 3:00/km) wist Erik nog 4 lopers in te halen en de 6e plek (3e MSEN) te pakken in 26:37.

Aeolus, winnende mannschaftAeolus, winnende mannschaftVoordat de terugreis naar Nederland kon aanvangen moest er eerst nog gewacht worden op de prijsuitreiking. Alle 6 de lopers waren immers in de prijzen gevallen. Naast de 1e prijs bij de dames, 1e/2e/3e prijs MSEN, 1e prijs M30+, 2e prijs M35+ werd ook nog eens het mannschaft-klassement gewonnen (kon ook niet anders met de nummers 2,3,5,6,7 en de 1e dame in de gelederen). Nadat de al propvolle auto's waren bijgeladen met de nodige flessen wijn, zakken meusli, t-shirts, sporttas en warmhoudmokken kon de reis naar Nederland vervolgd worden.

Dat hierbij indruk was gemaakt bleek uit de vele krantenartikelen van lokale kranten (zie onder andere hier en hier)  

Zie hier alle uitslagen (scroll naar beneden voor de 7,5 km)

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.