Tweede plaats Arne Mulder in ElburgVandaag gaat Koninginnedag 2012 de boeken in als warm. Rond het middaguur tikte het kwik de 23 graden aan. Vooral fraai terrasjes weer en om te vertoeven aan de plassen of op de rommelmarkt of gewoon lekker in de achtertuin. Enkele BB lopers kozen ervoor om in Elburg deel te nemen aan de Wallenloop.Onder hen Janoah Bovenhuis, Marijn de Keijzer en Arne Mulder.
 
Arne Mulder scherpte zijn PR aan met 16 tellen tot 33'03" en werd in een spannende race tweede , 4 tellen achter de winnaar Thijmen Schouten. "Het was erg warm dat merkte je goed met de wind in de rug. In de eerste ronde liepen we mooi in een groepje. Halverwege kwamen we door in 16'15". De tweede grote ronde heb ik met de latere nummer drie, Wilfred Verhagen veel kop over kop gelopen. Na 8 km hadden weer aansluiting bij Thijmen Schouten. Hij versnelde na 8,5 km en ik had na het dichtlopen van het gaatje even geen antwoord. In de slotmeters perste ik er nog een eindsprint uit en naderde Schouten tot op twee tellen. Een mooie tijd onder deze omstandigheden", aldus een blij verraste Arne. Op een vierde plaats finishte Isala atleet Simon Visser na 33'46"in een nieuw PR nadat hij vorige week de 10EM van Zwolle Zuid op zijn naam schreef.  
Marijn de Keijzer liep mee op de 5km en finishte na 21'00".
Janoah Bovenhuis liep 37'08"  en liep ondanks de warmte een nagenoeg vlakke race. "Ik wilde 37'00" lopen en het liep lekker ondanks de warmte".

Stadsloop Hattem
Mark Hakbijl , besloot op Koninginnedag de Stadsloop in Hattem te lopen. Mark vertelde na afloop: "Heb de laatste tijd niet veel hardgelopen,omdat ik nog middenin mijn herstelperiode na Rotterdammarathon zit. Maar met dit mooie weer dan gaat het toch weer kriebelen en bovendien moest toch iemand de BB-eer verdedigen, zoals eerder vandaag in Elburg. Eerst nog getwijfeld, maar toch de snelle fiets maar uit het vet gehaald, naar Hattem gegaan en me ingeschreven voor de kortste afstand: 4.1 km.

Het was niet echt een wedstrijd, meer een "w...edstrijd", aangezien ik met de snelheidsbegrenzer van 4:00 min/km heb gelopen. Zoals gepland beheerst gelopen. Helaas finishte ik nog als 3e, waardoor ik nog moest wachten op de prijsuitreiking. Dat leverde dan wel weer een korte tight op in mijn lievelingskleur."
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.