Dat kan je nog eens een win-winsituatie noemen: bijna vier minuten van je PR afsnoepen en ook nog een geldprijs als beloning krijgen.

Jeroen Bonhof ontving vandaag in het Provinciehuis in Zwolle vijfhonderd euro, omdat hij als snelste Overijsselse deelnemer finishte in de marathon van Rotterdam. Hij kreeg de prijs uit handen van Bert Boerman, gedeputeerde Water, Ruimte en Jeugdzorg. Jeroen liep 15 april een nieuw PR en clubrecord in een tijd van 2:45:20 uur. Bonhof viel onder het kopje ‘Provincien Marathon Challenge’. Dat houdt in dat de beste man en vrouw van iedere provincie een geldprijs ontvangt. Bij de dames ging de prijs naar Angeli Poppe uit Wijthmen die er 3 uur en 14 minuten voor nodig had.
Toch ziet Jeroen het niet helemaal als een win-winsituatie. “Ik had vooraf een tijd in mijn hoofd die ik wilde lopen. Deze tijd liep ik niet, en dus ben ik teleurgesteld daarover. De geldprijs verzacht de pijn wel een beetje”.
Jereon Bonhof en Angeli Poppe met gedeputeerde Bert Boerman
De geldprijs was niet het enige presentje waar de marathonloper mee naar huis ging. Hij kreeg nog een mand met Overijsselse delicatessen, een setje handdoeken van de Burgemeester van Raalte en nog een glazen beeldje met inscriptie van de organisatie.

Jeroen was wel “verbaasd” deze prijs te hebben gewonnen. “Ik had er helemaal niet rekening mee gehouden dat ik in aanmerking kon komen voor deze prijs. Ik had gehoopt om 2:35-2:40 uur te lopen. Hier kwam ik niet aan, en dus had ik verwacht dat er wel mannen uit het wedstrijdvak sneller zouden zijn voor de provincie. Mijn partner wees me er naderhand op dat ik toch gewonnen had. Deze prijs motiveert lopers op dit niveau om door te gaan met hardlopen”.

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.