12 april 2012. Kopgroep met Janoah Bovenhuis (437) Roel-Jan Heeringa (avPEC, 426) en Diederik Verhoef (432 )Zo maar een donderdagavond in Zwolle. Het weerbericht zat naast de werkelijkheid. Het regende niet, maar de omstandigheden waren nagenoeg perfect. Droog, windstil en met tien graden stonden vijf BB-lopers aan de start van 12,5 ronde.
Na het startschot pakte Janoah Bovenhuis de kop en liep een vlotte eerste kilometer, met een iets rustiger, maar constant tempo tijdens de laatste vier liep hij naar een derde plaats in 17:25. "Na twee jaar aanklooien, gaat het weer de goeie kant op!" Diederik Verhoef liep zijn eerste wedstrijd op de baan. "Wilskracht tot in het oneindige..." leverde 17:51 op, de vijfde plek en een PR. "Ik ben erg tevreden, al is er in de laatste paar rondjes nog wat winst te behalen."   Sjoerd van Westerop liep als derde BB-loper naar een tijd van 19:15, wederom een PR. "Voor het eerst het nieuwe loopshirt van de BB-lopers aan gehad en het doet gelijk wonderen."

Marcel de Ruiter was maar net op tijd voor de start, het warmlopen was onderweg naar de Urksteeg al gebeurd en er stond geen rij bij de inschrijftafel. Gelukkig had Marcel zich gehaast naar de baan, want ook hij liep een PR van 19:28. Maarten Vos liep ook naar een persoonlijke toptijd, hij maakt de BB-lijst compleet met 19:35. Kortom, een succesvolle avond, zomaar door de week.
Na afloop had Mark Hakbijl, als toeschouwer, nog wat bemoedigende woorden voor onze vijf uitgeputte clubgenoten: "Toch leuk om eens andere mensen te zien zweten."
Twee foto's in ons fotoalbum en de uiitslagen compleet staan hier.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.