Staand vrnl: Borre de Gier, Henry Visscher, Peter Ligthart, Henk Smalbrugge; zittend: Bas Mekking (Cialfo) en Martijn Schakelaar (de Gemzen) Utrecht, 9 april 2012. Op tweede paasdag liepen vier BB-lopers mee in de marathon van Utrecht. Onder niet- ideale omstandigheden, een straffe wind en miezerregen, liepen drie van de vier BB-lopers een persoonlijk record.

Henry en Henk onder oude clubrecord
Henry Visscher liep in een vrijwel vlakke race naar een fraaie 2uur 45:54" en verbeterde zijn PR met ruim 13 minuten. (oude tijd 2:59:17) en verbeterde hiermee ook het clubrecord op de marathon dat sinds maart 2011 op naam van Jeroen Bonhof stond (2 uur 49 minuten 8 seconden). "De laatste 7km waren echt loodzwaar maar gezien de omstandigheden ben ik superblij met dit resultaat!", aldus Henry direct na afloop.
Henk Smalbrugge debuteerde op de marathon en finishte in een fraaie 2:47:38 . "Na 25km verloor ik mijn GPS-horloge en hierdoor mistte ik de aansluiting met mijn groepje. Het gevolg was dat ik lange tijd alleen liep. Dit  heeft me veel energie gekost die ik in de slotkilometers niet meer over had. Desondanks kan ik terugkijken op een mooi debuut op de marathon."

Ook Peter doorbreekt 3-uurs grens Finishfoto Henry
Peter Ligthart dook voor het eerst onder de magische grens van 3 uur en finishte na 2 uur 59 minuten en 12 seconden en verbeterde zijn PR van 1,5 jaar geleden met 3 minuten!
Borre de Gier zag de hoop op een tijd onder de 3 uur na 30km stranden als gevolg van een flinke bloedblaar onder de voet.

Halve marathondebuut Dick van Os
Op de halve marathon liep Dick van Os naar een eindtijd van 1:36:30. Dick:"Enige teleurstelling kan ik niet ontkennen, ondanks dat 1:36 misschien niet eens zo slecht is voor een eerste halve marathon. Ik liep de eerste kilometer onbedoeld sneller dan door de coach aangegeven tempo.Of dat er toe leidde dat ik na 5k al verstijfde, of dat het de kou was, of dat de keelpijn die ik vanochtend voelde. Kortom: de vorm van de dag was niet super. Nu herstellen!"
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.