Het is april dus alle kilometervreters hebben er alweer bijna 12 weken met veel duurwerk opzitten. Het seizoen van de grote Nederlandse marathons wordt op paasmaandag afgetrapt met de marathon van Utrecht en een week later staat Rotterdam op het programma. Henk Smalbrugge start maandag in UtrechtHenk Smalbrugge start maandag in Utrecht

Ook voor de BB-marathonisten spannende tijden omdat een aantal lopers hun debuut maakt en de ambities van de eerstelingen en de wat ervarener lopers er niet om liegen. Tijdens de voorbereiding hebben de marathonlopers veel pr's doen sneuvelen dus dat is al een goed teken.

Voor de meeste marathonlopers doe je pas echt mee als je onder de 4 uur hebt gelopen. De lopers die nu meedoen willen allemaal onder de 3 uur lopen. Wellicht wordt het clubrecord van Jeroen Bonhof gebroken dat nu staat op 2.49.04.

In Utrecht starten Henry Vischer, Henk Smalbrugge, Peter Ligthart en Borre de Gier. In Rotterdam staan debutant Mark Hakbijl, onze snelste marathonist Jeroen Bonhof en de meest ervaren marathon loper Marten Bolt (wordt zijn 20e marathon, pr: 2.57.06) aan de start.

Henry Visscher heeft al een tijd staan van 2.59.19 in zijn debuutmarathon en wil daar flink wat tijd van afsnoepen. Ons nieuwe lid en al zeer ervaren hardloper Henk Smalbrugge gaat debuteren in de Domstad en zal op een tijd weggaan onder het clubrecord. De meest ervaren marathonloper Peter Ligthart (pr: 3.02.48, loopt zijn 6e marathon) en Borre de Gier (pr: 3.06.18, gaat voor de 3e keer starten) willen de magische grens van 3 uur doorbreken.

Dick van Os staat in Utrecht aan de start voor zijn 1e halve marathon en is van plan meteen een scherpe tijd neer te zetten. We hopen dat de weersgoden ons gunstig gezind zijn maar de huidige voorspellingen beloven bar hardloopweer met regen en flink wat wind. De flesjes met babyolie zullen dus mee gaan en mogelijk een vuilniszak om ook in het startvak een beetje behaaglijk te kunnen wachten op het startschot.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.