Arne Mulder riep gisteren nog dat hij "zin had om te strijden", maar werd vandaag tijdens de 'Trainingspakkenwedstrijd' in Steenwijk meteen met de harde werkelijkheid geconfronteerd. Arne loopt 800m  in Steenwijk
Met een tijd van 2.02.53 moest de BB-loper het doen met een derde plaats op de 800 meter.

Een straffe, koude wind blies er over de baan van START '78. Ondanks een flauw zonnetje kwam de temperatuur zeker niet boven de zeven graden uit.
Geen ideale omstandigheden dus voor een snelle tijd.

Kat uit de boom kijken
Startend vanuit baan drie deed Arne wat hij vooraf met de trainer had besproken: kat uit de boom kijken en rond de dertig seconden doorkomen op het 200 meter-punt. Met een doorkomstrondje van 58 seconden op de 400 meter leek het aanvankelijk soepel te gaan. Na 550 meter zette de atleet een versnelling in, en nam de kop over van de op blote voeten lopende Erik Verhaar (Vitalis). "Ik voelde me sterk na het eerste rondje, tot 600m ging het dan ook gewoon goed", vertelt Arne.

Dit bleek achteraf een verkeerde inschatting te zijn geweest. Arne ging de laatste 100m volledig de verzuring in en eindigde uiteindelijk als derde. "Ik had langer moeten wachten, ik heb uiteindelijk veel te gauw de kop gepakt. Het was beter geweest als ik de laatste 100m de versnelling in had gezet. Dit vertelt mij dat ik nog lang niet scherp ben en dat er nog veel moet gebeuren", aldus Arne.

Uitslag 800m mannen (1 serie):
1. Erik Verhaar 2.00.68
2. Gerrit Wolbers 2.01.84
3. Arne Mulder 2.02.53

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.