Kampen, 24 maart 2012. AV Isala '96 organiseerde vandaag de 32 van Kampen. Oorspronkelijk opgezet als voorbereidingsloop voor de marathon van Rotterdam, maar inmiddels een groot evenement met veel enthousiaste deelnemers op meerdere afstanden. Prachtig lenteweer, maar voor de lopers zeker op de langere afstanden is de zon nog wel even wennen. Voor de BB-lopers was de oogst prima vandaag: 3 maal winst, eenmaal tweede en drie derde plaatsen op de verschillende afstanden.
Kopgroep 10k met oa Henk Smalbrugge en Falco Olivier en Henry VisscherDe meeste BB-lopers stonden aan de start van de 10k. Net als vorig jaar wel bijna 300 meter te lang dus persoonlijke toptijden zaten er niet. Bij de mannen won Henk Smalbrugge,.goed op weg naar zijn marathondebuut in 35:46. Falco Olivier werd tweede in 36:05, Henry Visscher vierde in 36:17, Peter Ligthart 12e in 40:04. Peter had een vlakke race gelopen en was tevreden met zijn tijd. Marcel de Ruiter liep ook een goede 41:25. Daniël Gouw had een prima 41:32 gelopen is na zijn PR van vorige week weer geheel back in business. Retse van de Berg, die start met onze halve marathon-clinic liep 45:08. Edwin Middelveld had geen goede benen vandaag en kwam uit op 45:11.
Bij de vrouwen  won Lieve Tollet de 10k (40:54), twee minuten sneller dan vorig jaar: "De vorm komt weer terug en ik hoop de komende weken nog sneller te gaan",  vertelde Lieve met een fraaie bos bloemen voor de winnares in de hand. Patricia Seinen is goed in vorm en werd vierde in 48:18.

De (ook iets te lange) 5k werd gewonnen door Erik Slomp die onbedreigd een goeie race solo na 17:43 over de streep kwam. Tweede werd Edwin Oldehinkel (avPEC) net voor Stef Riemens die beheerst naar 18:48 liep. Juda Vecht finishte in 20:38.
De derde plaats op de 5k was voor Myrna Vonkerman, die iets te snel startte maar desondanks in een prima 20:32 finishte. Erik Slomp wint de 5k

De enige BB-loper op de halve marathon was vandaag Mark Hakbijl. Mark werd derde vandaag: "De eerste 15 km op marathontempo, wat behoorlijk soepel ging. Daarna iets versneld. Helaas werkten de tegenwind, het warme weer en het gebrek aan medelopers om me heen de laatste 6 km niet mee. Toch een aardige tijd van 1:22:31."
Linkjes naar de complete uitslagen en foto's.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.