Zaterdag 17 maart Daniël Gouw loopt PRwerd onder mooie omstandigheden gelopen op de Euroma Kruidenloop in Wapenveld. Vooraf werden de winnaars van vorig jaar bekend gemaakt. Deze BB-lopers deden dit jaar miet mee, mede vanwege het BB lopers-trainingsweekend.  De wedstrijd kende mooie omstandigheden, zonnetje, lekkere temperatuur, maar wel veel wind. En tegenwind.
Niettemin werden er prima prestaties geleverd. Op de hoofdafstand, de 10 Engelse Mijl (16,1) kwamen voor de BB-lopers Henry Visscher, Marcel de Ruiter en Marten Bolt in actie. Henry scherpte zijn PR met 2 minuten aan tot 58:47. Marten werd vierde in de H50 categorie in 1:07:03 en kon onderweg nog wat haaswerk verrichten voor Marcel:

Marcel de Ruiter scherpte zijn PR met maar liefst vijf minuten aan en heeft nu 1:06:10 als nieuwe beste tijd staan.  Marcel noteerde na afloop:  "Ik was van plan om niet te hart te starten (4.10/km), maar vond aansluiting met een groepje dat wel sneller liep (ca 3.55/km). Hier ben ik toch bij aangehaakt en heb zo de eerste 6 km met tegenwind goed doorstaan. Daarna brak de snellere start me wel wat op en moest ik uit het groepje lossen en ben mijn eigen koers gaan lopen. Ik ben uiteindelijk gefinisht in een tijd van 1.06.10.  Ofwel een PR verbetering van meer dan 5minuten (10 EM Zwolle Zuid). Op naar de volgende PR verbetering, misschien wel volgende week bij de 10km van Kampen…"

Op de 10k bevestigde Dick van Os zijn vorm met zijn eerste "officiële" sub -40-er op een kloppend 10k-parcours en kwam uit op 39:56. Leroy Olthof was ook weer een minuut sneller dan de vorige wedtrsijd en noteerde 41:30. Edwin Middelveld is bezig met een goed seizoen en kwam binnen op 42:36. Myrna Vonkerman finishte als tweede vrouw op de 10k in een mooie 42;12. Patricia Seinen die de laatste maanden  met name actief is met duathlons werd hier zevende 47:25.

Op de 5k was er een prima tijd en persoonlijk record  voor Daniël Gouw die als 8e finishte in 18:59.

Linkje naar de uitslagen.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.