Marijn de Keizer passeert het 20k - puntMarijn de Keizer passeert het 20k - puntDen Haag, de  mooie stad achter de duinen, ademde zondag alleen maar hardlopen. Onder perfecte loopomstandigheden, een prachtig voorjaarszonnetje, ideale temperaturen rond de 12 graden en een paar honderd duizend toeschouwers werd Europa's mooiste hardloopwedstrijd van Europa georganiseerd. In totaal liepen ruim 32000 lopers mee over diverse afstanden van de kidsrun tot de hoofdafstand de halve marathon!

Bij de mannen finishte Hans Lindeboom na 1 uur en 14’38” en verbeterde zijn PR met anderhalve minuut. En passant  scherpte Hans het clubrecord van een dag oud aan met veertig tellen, dat sinds gisteren op naam stond van Jeroen Bonhof.  “Ik ben eindelijk eens rustig vertrokken en liep nagenoeg de hele race dezelfde kilometertijden. Hier ben ik erg blij mee.” aldus Hans.


Mark Hakbijl die zich voorbereidt op de Rotterdam marathon scherpte zijn PR  van 1 uur 24’30” minuten (2011) aan met maar liefst  6 minuten en finishte na 1 uur 18’33”.  'Vooraf wilde ik op 1 uur 21 minuten vertrekken, maar mijn coach vertelde me dat ik op 1 uur 18 minuten kon vertrekken en dat is ook nog uitgekomen en dat in de voorbereiding op mijn marathon',  vertelt een super tevreden Mark! 

Arno Boekema liep zonder specifieke voorbereiding naar een mooie 1 uur 31’00”. Bij de masters liepen Borre de Gier  en Juda Vecht mee. Borre, in voorbereiding op de Utrecht marathon, verbeterde zijn PR met 1,5 minuut tot 1 uur 23’17”. Juda liep voor het eerst sinds lange tijd weer een lange afstand en finishte na 1 uur en 31”17. Peter Gils debuteerde bij de masters in 1 uur 32”37 en kon ook terugkijken op een mooie race. Marijn de Keijzer liep naar 1 uur 36’49”en scherpte zijn beste tijd met tien tellen aan!

Erik Slomp liep tot 12km op schema."Daarna waren zijn benen leeg en ging het niet meer. Vanaf kilometer 16 heb ik  rustig aangedaan en wel  de race uitgelopen, aldus Erik (1'26'06).

De site van de CPC is overbelast maar deze link naar de uitslagen werkt wel.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.