De Jeroen finisht in nieuw PR (1:15:19)Jeroen finisht in nieuw PR (1:15:19)Halve Marathon van Harderwijk was voor een aantal BB-lopers een belangrijk testmoment in aanloop naar de voorjaarsmarathons en voor de wedstrijden in het aankomend seizoen. Vier lopers finishten ruim onder de 1:20 minuten en vijf van de acht liepen PR op de 'halve'. Het meest opvallend vandaag was de prestatie van Jeroen Bonhof, die volop in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam vierde werd in een heel knappe 1:15:19, waarmee hij niet minder dan 2 minuten van zijn PR afliep. Hiermee neemt Jeroen het clubrecord op de halve marathon over van Hans Lindeboom, die zondag in Den Haag de CityPierCity loopt.
Ook Henk Smalbrugge liep een erg sterke race en benaderde zijn PR tot op 1 seconde en kwam uit 1:16:36, goed voor de zesde plek. Falco Olivier, in bloedvorm de laatste weken,  zat hier kort achter en stelde zijn oude PR (1:20:18) met meer dan 3 minuten scherper om om in 1:16:57 te finishen.
Henry Visscher liep ook een fraai PR en finishte als 10e in 1:18:19. "Ik ben dik tevreden, na wat blessureleed afgelopen tijd was het maar de vraag wat er in de benen zat. Een versnelling van Falco halverwege de wedstrijd moest ik bekopen met steek in de zij waardoor ik even moest inhouden. Desondanks toch mijn PR met 8 seconden kunnen verbeteren. Op de goede weg voor marathon Utrecht dus!," aldus Henry.
In de H40 categorie liet Peter Ligthart na lang blessureleed het vorige jaar, weer zien zijn oude vorm geheel terug te hebben. Peter liep een vlakke race en finishte in 1:25:20. Een goede richtprestatie voor een sub-3-uur marathon.
Diederik Verhoef ging te voortvarend van start maar kwam desondanks in een PR  binnen: 1:27:51. Edwin Middelveld stelde zijn PR op de halve marathon met maar liefst 7 (zeven!) minuten scherper en was een blij man na 1:36:21. Leroy Olthof kwam uit op 1:37:54.
Op de kwart marathon (10,55k) liep Daniël Gouw  een prima 43:25.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.