Zwolle, 8 maart 2012. In de winterperiode organiseert av PEC elke tweede donderdag van de maand een 5km baanloop en Coopertest. Vanavond liepen vier BB lopers mee en liepen naar mooie tijden. Van de vier BB-lopers liepen er zelfs drie een PR.
Stef Riemens scherpte zijn PR op de 5k met bijna een halve minuut aan tot 18:02. De 18-minuten-grens ligt klaar om dit seizoen geslecht te worden.
Marten Bolt kwam een seconde tekort om onder de 19'00 minuten grens te duiken, maar mag na zijn optreden van zaterdag in Drachten tevreden terugkijken op zijn baanwedstrijd: "Met de snelheid zit het goed in aanloop naar de marathon van Rotterdam".
Dick van Os liep voor het eerst een 5km op de baan en liep een mooie tijd van 19'06". "Deze tijd was ruim een minuut sneller dan mijn beste tijd op de weg en de laatste 500m had ik nog zoveel over en perstte er een enorme versnelling uit, aldus een supertevreden Dick van Os.
Marcel de Ruiter leek dit seizoen een abonnement op de 20 minuten op de 5km te hebben, maar dook vanavond met 19'42" voor het eerst onder de 20 minuten-grens."De laatste twee baanlopen bleef ik net boven de 20 minuten grens steken en dan is het erg fijn om er eindelijk onder te blijven. "

Weekend
Komend weekend lopen veel BB-lopers mee op de halve marathon in Harderwijk en op zondag in de CPC in Denhaag
In Harderwijk starten Edwin Middelveld, Diederik Verhoef, Henk Smalbrugge, Falco Olivier, Henry Visscher, Peter Ligthart, Daniël Gouw en Jeroen Bonhof.
Zondag starten in Den Haag: Arno Boekema, Juda Vecht, Borre de Gier, Arend Jan van de Hoek, Erik Slomp, Mark Hakbijl, Peter Gils en Hans Lindeboom
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.