Falco OlivierDrachten, zaterdag 3 maart 2012. Vandaag zocht een groep BB-lopers de concurrentie op in de traditioneel sterk bezette Veneboerloop, ook dit jaar weer uitstekend georganiseerd door de plaatselijke av Impala. De (precies) 10 kilometer was een race over een volle ronde op een snel  verhard  parcours.
De eerste BB-loper was vandaag Arne Mulder, die negende overall en 5e in zijn categorie werd in een mooie 33:19 waarmee hij  zijn PR van de Stadshagenloop met een paar seconden verbeterde. Hans Lindeboom liep zich door een moeilijk moment op 8k heen en kwam binnen op 34:07.
Falco Olivier kwam met 34:13 dus maar een paar seconden achter Hans over de finishlijn en verpulverde zijn PR met bijna een minuut: "Vorige week ging het al prima en ik heb ontspannen naar de race kunnen toewerken. Na 1 kilometer vond ik mezelf in een snel groepje en kon goed meekomen. Halfweg op 5 kilometer, zaten we met 16:42 maar net iets boven mijn persoonlijk record op de vijf. Toen wist ik dat een goeie tijd erin zat en heb geconcentreerd kunnen doorlopen," aldus een heel blije Falco.
Achter dit loopgeweld noteren we nog meer prima prestaties. Coach Berthold Berger werd vijfde in zijn categorie H40 in 34:59.
Marten Bolt werd 7e in de H50 categorie in een mooie 39:58.
Bij de dames bewees Margje Timmerman haar goede vorm met een evenaring haar PR van afgelopen jaar en werd 8e bij de dames in 42:55.
Hier de complete uitslag op uitslagen.nl.
En de foto's in ons album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.