Startrij met oa Erik, Falco, Hans en MarkZwolle. In plaats van de wekelijkse zondagse duurloop kozen een aantal BB Lopers vandaag voor de Zwartewaterloop van PEC. De 5e uit de jaarlijkse serie prestatielopen van av PEC, ideale momenten om te kijken hoe het er voor staat.

De opmerkelijkste prestatie werd vandaag neergezet door Mark Hakbijl. Volop in voorbereiding voor de marathon van Rotterdam, had hij er al bijna 20 km opzitten terwijl de rest nog geen eens begonnen was met inlopen. Vervolgens liep hij de +- 14,5 km net iets sneller dan zijn gewenste marathontempo om uiteindelijk zelfs nog als 3e te finishen in 58:03
Mark: prestatieloop tijdens 38k mararthonvoorbereiding
Twee plekken voor Mark eiste Hans Lindeboom de overwinning op de langste afstand voor zich op door in 51:38 als eerste te finishen, een mooie test voor Hans met het oog op de City-Pier-City loop van over 2 weken. 
Op de +- 9,6 km liepen Falco Olivier, Dick van Os en Erik Slomp mee. Falco werkte lange tijd samen met Hans en kwam, enigzins tot zijn eigen verbazing, na de 2e doorkomst op de bult, alleen te lopen en was uiteindelijk erg tevreden met zijn 33:31, achter Jan Scheenstra die de overwinning voor zich opeiste in 33:06. Erik Slomp finishte als 3e in 35:21 en was daarmee redelijk tevreden, mede gezien het feit dat hij 7,5 km alleen moest lopen en al 2 dagen last had van stijve bovenbenen na een potje zaalvoetballen met collega's. Dick van Os liep ook zeer netjes naar 39:25 toe en zat daarbij geen eens zo ver af van zijn doelstelling voor dit seizoen, geen slechte prestatie zo vroeg in het seizoen.

Tot slot liepen Edwin MIddelveld, Arend-Jan van de Hoek en Diederik Verhoef nog mee op de +- 4,8 km en liepen respectievelijk naar 20:53, 18:20 en 19:27.
Foto's, gemaakt door Arne Mulder, in ons foto-album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.