Terwijl de meeste mensen er voor kozen om de ijzers onder te binden kozen meer dan 10.000 enthousiaste hardlopers ervoor om hun veters van de loopschoenen te strikken voor een rondje in en om Apeldoorn. De omstandigheden tijdens het lopen waren gelukkig minder erg dan gevreesd. Er was weinig wind waardoor het met de extreme koude nog meeviel. En hoe harder je loopt hoe meer warmte je produceert!
Onder de lopers ook 11 BB lopers. De meesten testten zich op de minimarathon over 18,5km. Een aantal loopt in april de Rotterdam of Utrecht marathon en de Benelux estafette run over 810 kilometer. Start 8k met Arne Mulder
Op de 8k m liep Arne Mulder naar een zeer verdienstelijke 14e plaats in 26'48".  Arne: "De race begon ik in 3:11 op de eerste km, dat is niet heel hard. Vervolgens liep ik 20m achter de 2e groep en heb ik niemand meer ingehaald en niemand heeft mij ingehaald. De hele race alleen gelopen en op het eind kwam ik nog behoorlijk dicht bij het groepje voor me, ging goed!"
Op  de Minimarathon over 18,5k finishte Jeroen Bonhof na 1 uur 7min en 2 seconden op een mooie 15e plaats.
Mark Hakbijl was tevreden met zijn 1:12:08. "18.5 km net boven de 1.12, dus op een schema voor de halve marathon van ongeveer 1.22, goed genoeg onder deze omstandigheden", vatte hij zijn race samen. Hij was hiermee 1minuut  sneller dan Erik Slomp (1:13:16), die de laatste weken niet optimaal kon trainen. Erik:  "Tijdens lopen niet echt last van de kou. Na afloop was het alleen flink koud. Mijn  tempohardheid valt nog flink te verbeteren. Tot het punt dat Borre en Arendjan me achterhaalden zakte het tempo te ver terug, daarna wel aan kunnen pikken en op 350 m weggesprongen omdat ik ze natuurlijk wel voor wilde blijven :-) ".
Arend-jan van de Hoek finishte in 1:13:27 net voor Borre de Gier, die zijn beste tijd in Apeldoorn met een minuut aanscherpte (1:13:26). Commentaar van Borre:  "Mooie en o zo koude 18,5 km Midwintermarathon in 1.13 gelopen. Genieten en afzien!! Minuutje sneller dan vorig jaar en dan met deze omstandigheden. Met Erik en Mark continu op minuutje voor ons hadden we een goed richtpunt. Mooi dat AJ weer hersteld is en zijn laatste sterke kilometers zijn zeer waarschijnlijk het gevolg van de marathon waardoor je meer power krijgt. Ook super race van Diederik. Nu weer verder met de marathonvoorbereiding en het trainen van voldoende afstand......"
Diederik Verhoef die een sterke race liep,  zat hier kort achter en kwam uit op 1:15:13. Bertus Gazenbeek bewees zijn goede vorm met een knappe 1:16:58. 
Souplesse hardlopen: finishfoto ArneDaniël Gouw liep naar een prima 1:18:40.  "Mooie trainingsloop van gemaakt. Toch nog 5min sneller dan vorig jaar. Laatste 2,5k toch weer last van mijn kuit, dus de laatse kilometers vierkant gelopen," aldus Daniël.
Peter Gils liep in de vorst vier minuten van zijn beste tijd hier af,  1:18:13 en was tevreden. Marijn de Keijzer liep goed naar 1:24:54. Edwin Middelveld voelde zijn rug na veel wedstrijden en maakte er een tempoduurloop van, en met 1:26:33 was hij toch nog vlot over de finish. IJsbrand Reijneveld kwam uit op precies 1:30:02.
Bij de vrouwen liep Margje Timmerman 1:25:50. Margje  zou eigenlijk de 8km lopen maar had zich vergist in de aanvangstijd en liep vervolgens de 18,5k vlotjes naar een  28e plaats van de 876 deelneemsters.
UItslagen op een rijtje.
En de eerste foto's.
 Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.
{fcomments id=357}