Opnieuw een podiumplaats voor Lieve TolletOpnieuw een podiumplaats voor Lieve TolletDe vierde cross van de regio IJsseldelta bij de av Athlos was tevens het open Gelders Overijssels Cross-kampioenschap. In Harderwijk was een pittig crossparcours uitgezet.  Lieve Tollet opende haar seizoen met een fraaie derde plaats bij de dames. Lieve finishte de 6k cross in 25:54.
"Het was mijn eerste cross sinds de middelbare school. De start ging heel hard. Daarna heb ik toch maar gekozen voor mijn eigen race. Als snel voelde ik dat de start en de eerste kilometers zijn tol hadden geëist. Ik merkte dat het parcours, mul zand en heuveltjes, wel zwaar was en ik liep voor het eerst op spikes (enkele keren voet omgeslagen). Op het eind kon ik wel versnellen, maar niet snel genoeg om de 2de plek te verdedigen in de laatste 100m.Ondanks dat het zwaar was, was het de moeite waard om weer in het ritme te komen tegen de grote wedstrijden,"  aldus Lieve.

Bij de heren kwamen op het 10.4k lange parcours drie BB-lopers uit. Henry Visscher eindigde de als 8e in 40:29. Diederik Verhoef liep 42:02 (13e) en Leroy Olthof 45:10 (16e)
Henry blikt terug op zijn races: "Het was vandaag een verraderlijk parcours, wat makkelijker leek dan het was. Wederom geen uitmuntende tijd, 40.28, maar ook hier weer gewoon lekker gelopen. Eergisteren liep 17.50 op de baan onder redelijk pittige omstandigheden; flinke wind tegen, maar het mooie van een baan is: je krijgt de wind ook geheid een keer weer in de rug!  Nu was het wat kort na de baanloop, maar na een korte winterslaap wou ik mezelf eens even goed wakker schudden en een paar fikse prikkels geven. Dat is in ieder geval gelukt. Henry VisscherHenry Visscher Er is nog genoeg werk te doen, maar daar hebben we nog even voor."

TIB crosscircuit
Wierden, vandaag werd ook de 3e cross van TIB crosscircuit gelopen rond het Lageveld en door het bos. Op het zeer pittige parcours met vele heuveltjes moesten de deelnemers 10km afleggen. Bij de mannen finishte Henk Smalbrugge in zijn eerste wedstrijd als BB-loper na 36'42" op een verdienstelijke 4e plaats. Arend Jan van de Hoek liep bij de masters naar een 5e plaats. "Ik ben erg tevreden en heb voor eerst sinds mijn marathon in Eindhoven weer een 10 km gelopen," aldus Arend Jan. 


Uitslagen van BB-lopers op de  5k baanloop 12-1-12
Henry Visscher 17:50
Peter Ligthart 19:01
Bertus Gazenbeek 19:06
Sjoerd van Westerop 19:23

Foto 's (dank je wel,  Ward!) weer in het foto-album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.             (laatste update :14-1-2012 23:00) {fcomments id=351}