Voor veel BB-lopers stond een intensieve fartlek training op het programma, maar er waren dit weekend ook enkele aantrekkelijke (cross-) wedstrijden. Zo liep Jeroen Bonhof op de Rabo Veldloop in Heino, een onderdeel van Sallands Cross circuit, naar een mooie tweede plek in 35:40 achter winnaar Peter Bruinsma (zie foto onder).
De schoenen van Daniël en Peter na afloopDe schoenen van Daniël en Peter na afloopAan de Nieuwjaarsloop in Zwartsluis deden Henry Visscher, Peter Ligthart en Daniël Gouw mee. In de blubber liepen zij naar respectievelijk een 4e, 7e en 9e plaats.
Daniël: "Whoohoo! Eerste wedstrijd van 2012 is een feit. Loeizware cross was het, vier rondes van 2,5 kilometer. Een paar keer bijna m'n schoenen verloren in de modder. Toch de race goed ingedeeld. 9e overall in 42min. De benen voelden goed en ik ben tevreden, ben er weer!"

Jeroen Bonhof,  Veldloop HeinoJeroen Bonhof, Veldloop HeinoMaarten Vos liep  de Midwintercross in Heeten en finishte de 6k-cross als aanvoerder van het Vos-legioen zelf als 18e in 24:44.

Zondag stond Borre de Gier aan de start van de Diebels Brink tot Brinkloop waar hij als 14e finishte in een knappe 37:58. "Bam, meteen een 37-er, reageerde Borre na afloop, dat had ik niet verwacht!  Na de zeer gezellige nieuwjaarsborrel en de nodige wijntjes van gisteravond had ik geen hoge verwachtingen. Daarnaast ook wat te zwaar door de decembermaand dus hoopte onder de 40 min te komen. Maar ging direct vanaf begin erg goed. Over zeer mooi en snel parcours. Kon tempo er goed inhouden en laatste km over klinkers in Bathmen nog versneld (3.41) en ben dik tevreden ben met mijn tijd. Door de wind werd ik wel geholpen want had zo’n 7 km de wind echt in de rug met een kracht van 3 tot 4 dus dat scheelt zo’n 5 sec per km. Maar mooier kan ik het jaar niet beginnen en eerste stap is gezet om mijn gisteravond vastgelegde doelstellingen te behalen.", vertelt hij na afloop.
Foto's hier en daar.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.