Start Houtwijk KerstloopDronten, 17 december 2011. Geen sneeuw of bittere kou zoals de afgelopen edities, maar wel een felle wind die het de lopers flink lastig maakte bij de Kerstloop in Dronten. Op de hoofdafstand, de halve marathon, werd dat het meest gevoeld. Hans Lindeboom kreeg het de laatste 6 kilometers flink zwaar en en liep op karakter naar 1:16:12 waarmee hij nog net een PR liep. Henk Smalbrugge finishte in 1:16:59. Marten Bolt werd 15e in de M50 en had zijn dag niet. Na 7k was het al moeilijk en na 16kilometer helemaal, en finishte in 1:34:12.

Rietje KlappeRietje Klappe liep een degelijke wedstrijd, zoals we haar kennen, en finishte in de V40 categorie als negende in 1:44:56. Rietje blikt terug: "Lekker gelopen vandaag in Dronten; er stond wel veel wind, maar het bleef droog en het was niet al te koud. Ik kon de eerste ronde aardig het tempo er in houden, ook op de vlakke stukken tegen de wind in. Soms ook met een groepje. De tweede ronde was zwaar, ik liep veel meer alleen en kon niet meer goed mijn tempo vasthouden. Toch geprobeerd om door te gaan, achteraf ben ik toch best tevreden met mijn tijd. En niet 'kapot' gegaan, zoals sommige anderen, die het zwaar hebben gehad. Voor mij dus een goede duur-test. Uiteindelijk zag ik dat ik 'maar' twee minuten verval had, de 2e ronde. Op naar Rotterdam!"

Lieve TolletOp de 10 kilometer testte Lieve Tollet zich na een periode van relatieve rust en herstel en finishte als tweede vrouw in 40:29. Bij de mannen was Arne Mulder de snelste BB-loper. Met 33:45 kwam hij uit op een derde plaats. Heel makkelijk ging het niet. In het groepje waarin hij liep werd na twee kilometer flink versneld en Arne moet kiezen, meegaan of in alleen lopen en met de wind op kop is dat ook geen aantrekkelijke optie. Meeversnellen dus, maar na 6 kilometer zakte zijn tempo toch wat waardoor de beoogde 33-laag er niet meer in zat. Erik SlompErik Slomp had lekker gelopen en werd 6e in 35:44 waarmee hij dicht in de buurt van zijn PR kwam. Ook Mark Hakbijl (36:51 12e plaats) was tevreden met een constante race. Marijn de Keijzer finishte in 42:38.

Bertus GazenbeekBertus Gazenbeek had zich voorgenomen onder 40 minuten te lopen en kwam binnen in 39:56. Bertus vertelt na na afloop: "Weggegaan op op ongeveer 3.55km, dit was goed te doen tot 3km, vanaf daar draaiden we de polder in en wisten we gelijk weer wat de uitdrukking "stevig windje" betekende. Ik heb 3,5km alleen de krachtige tegen wind moeten lopen. Ik dacht daar goed doorheen te zijn gekomen. Maar toen de wind mij beter gezind was konden de benen het verlies van tijd niet meer goed maken. De laatste kilometer kon ik nog redelijk versnellen naar een kilometer tijd van 3.41".
De volledige uitslag is hier te vinden.
Foto's in ons album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.