810 kilometer dwars door de Benelux!

Woensdag 2 mei 2012 vindt in het historisch centrum van La Roche-en-Ardenne (Ourthe Vallei) aan de oever van de rivier de Ourthe in België op 652 meter boven de zeespiegel de eerste editie plaats van de Benelux Run. De Benelux Run is een unieke internationale estafetteloop en zal gaan door de landen België, Groothertogdom Luxemburg en Nederland.

Teams van estafettelopers lossen elkaar zonder ophouden dag en nacht af. Zij volgen een parcours op kleine maar goed beloopbare wegen.

Met een sprookjesachtig parcours en een sfeer die zijn weerga niet kent, mag dit vierdaagse sportevenement van de Benelux met recht de loopbelevenis van het jaar worden genoemd. Duizenden lopers die ieder op hun eigen manier een unieke overwinning behalen; toegejuicht door een enthousiast publiek zullen een sportieve prestatie leveren.

 

De BB Lopers is een jonge ambitieuze vereniging, die zich als doel stelt om een regionaal platform voor wedstrijdlopers in de regio Zwolle te zijn. Zij motiveerde hun deelname aan de verloting door te benadrukken dat hardlopen in teamverband hen extra plezier en motivatie geeft bij het uitoefenen van hun passie. Als kleine vereniging slaagden ze er dit jaar in om met vier teams aan de start van de Ekiden in Zwolle te staan. Hierbij behaalden ze zowel bij de heren als bij de dames mooie resultaten. De Benelux Run is een nieuwe uitdaging voor het team. Daarnaast kent het team door deelname van een Belgische dame een bezetting die past bij het internationale parcours. Tot slot beschouwt de vereniging deelname aan de Benelux Run als een mooi verjaardagscadeau voor het éénjarige bestaan.

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.

{jcomments off}