We zitten volop in het crossseizoen, met drie wedstrijden in de regio 's waaraan BB-lopers deelnamen. Regen en wind, blubber en  heuvels . Start Bergcross NijverdalBij de Nijverdalse Bergcross werden door de vijf deelnemende BB-lopers opvallende prestaties neergezet. Hans Lindeboom en Arne Mulder werden hier op de lange (circa 10k) cross knap tweede (36:18) en derde (36:29), en het gaatje met winnaar Leon Sanderman (35:58) van av Rijssen was aanzienlijk kleiner dan de afgelopen keer. Vlak achter dit geweld prima tijden van Falco Olivier (8e in 38:36), Erik Slomp (9e in 39:05) en Henry Visscher (15e in 41:16). Henry: "Zware loop, klein stukje verhard waardoor je niet op spikes kon. De rest nat en glad. Heuvelachtig. Prachtig crossparcours. Mis wedstrijdhardheid door minder training en weinig wedstrijden. Komt wel weer". Arne had een goed gevoel: "Heerlijk gelopen! Een jaar geleden was mijn PR op de weg 36:46 en vandaag loop ik op dit loodzware parcours 36:29. #Lekkaaah". Tot slot spraken we kort even met Hans aan de finish: "Tweede geworden! Het was zeker een cross, van de witte BB -hemdjes was weinig over. Was een hele belevenis samen met vier clubgenoten."

Hans LindeboomBij de Sintloop georganiseerd door de Gemzen in Heerde liep Margje Timmerman een mooie wedstrijd en finishte als derde in 44:19. Margje: "Ben heel tevreden met mijn tijd gezien de barre omstandigheden, had genoeg over om de laatste twee kilometers af te sprinten, heerlijk!" Bij de heren zien we Peter Ligthart geleidelijk weer op stoom komen. Na als negende te finishen op de 10k, voor het eerst dit jaar weer onder de 40 minuten (39:48) klonk hij nog redelijk relaxed: "Het doel was net onder de 40:00, ook omdat er zondag nog een lange duurloop op het programma staat. En eigenlijk ging het erg makkelijk. De tweede ronde liep ik sneller dan de eerste ronde en super diep hoefde ik daarvoor niet te gaan". Diederik Verhoef finishte daarachter als 10e in een mooie 40:21. Dick van Os liep ondanks een veterstrikactie in de eerste ronde een PR op de 10k in 43:24. Op de 5k liep Boore de Gier een prima 18:35 waarmee hij als vijfde finishte.

Marten Bolt kwam uit op de Henk Bijker Bovenboerloop in Nijeveen en werd ondanks maagproblemen (perpernoten OD) als vijfde over de finish (11,4 k - 46:21). Ons aankomend lid Henk Smalbrugge gaf hier een fraai visitekaartje af met winst op de halve marathon in 1:16:35.

Update : Zondag liep Maarten Vos de 5k de Joop van den Enk Crossloop, de tweede wedstijd van het Salland Cross ciruit. Maarten finishte als 21e in 21:41.

Update II: Eveneens zondag liep Roelof Rekker de 15 km van de Montferland Run. Op dit zware parcours wist hij te finishen in 1:07:02.

 Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.