Het crossseizoen is volop aan de gang. Een mooie gelegenheid om kracht en inhoud te kweken op soms heuvelachtig en lastig terrein. Een kleine opsomming van de zaterdag door BB-lopers gelopen wedstrijden.

Polybouw Aluminium Crossloop, Rijjsen.
Op de 10,2k met her en der pittige heuvels liepen Hans Lindeboom en en Falco Olivier mee. In de goed bezette race werd Hans vierde in 35:57 en Falco 10e in 37:32.
Alerdinckloop Laag Zuthem Arend Jan
Hier liep Arendjan van de Hoek de 5k (18:38). "Pittige loop, maar wel erg leuk", was zijn commentaar. Ook Maarten Vos liep een prima 5k (20:07), en zag  zoon Rubin  met grote voorsprong de 2 kilometer jeugdloop winnen.
Aco van Elderen Crosscompetie Ommen
Bij de dames finishte Margje Timmerman de 5k als vijfde in 23:41." Was mijn snelste tijd op dit parcours, ging me gemakkelijk af, dus erg tevreden: dit geeft me het juiste gevoel dat er nog veel te halen valt," meldde ze aan de finishlijn. Peter Ligthart liep een prima 10k, hij finishte als 4e in 38:31. "Redelijk hard van start gegaan en voor de eerste kilomter kwam ik al alleen te zitten. Ik lag toen vijfde overall en die positie heb ik tot het einde weten vast te houden. Het parcours was redelijk te doen maar met veel scherpe bochten. Dik tevreden omdat ik eigenlijk voor een tijd nét onder de 40:00 ging. Heb mezelf dus positief verrast, " aldus een tevreden Peter.

Zondag Twee-Bruggenloop, Zwolle

Bij deze loop stonden drie BB-lopers aan de start van de 5k. Daniëll Gouw zette hier 19:32 op de klok, kort daarop gevolgd door Sjoerd v Westerop in 19:39. Edwin Middelveld was op op het einde van de loop nog even van het parcours geraakt maar  kwam niettemin binnen op 20:49.

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.