Een novemberavond kan behoorlijk fris zijn en er stond een gure oostenwind over de baan tijdens de baanloop georganiseerd door av PEC1910 in Zwolle. Voor veel BB-lopers is deze maand een van relatieve rust om de accu weer op te laden voor het komend seizoen. Op 10 november stonden dus vier BB-lopers aan de start voor de 5 kilometer baanloop.
Mark Hakbijl steekt in goede vorm en finishte als tweede net achter Wilco Steenwijk in 17:30. "Ik heb wel lekker gelopen, maar de tijd viel uiteindelijk iets tegen. Ik heb het tempo voornamelijk door de Garmin laten bepalen, maar die geeft op de baan gek genoeg juist teveel aan. Daarom met een behoorlijke laatste ronde nog net op 17:30 uitgekomen, terwijl ik eigenlijk voor 17:20 ging, wat een nieuw PR zou betekenen. Ik heb nog wel even op kop gelopen, maar meestal net achter de uiteindelijke winnaar. Onder andere om een beetje in de luwte te lopen met de harde wind die er stond. De wind zorgde er ook voor dat ik eigenlijk niet veel harder had kunnen lopen " aldus een tevreden Mark.
Marcel de Ruiter debuteerde als BB-loper in een mooie 20:01.
Edwin Middelveld (eindtijd 20:44) had genoten: "Achter mij zaten Marijn en Roelof. Bij het derde rondje haalde Mark ons al in. Bij de laatste ronden kreeg ik het moeilijk; ik dacht even dat Marijn of Roelof me in zouden halen, maar had nog net een aantal seconden voorsprong. Heel leuk met je clubgenoten te lopen."· Marijn de Keijzer (20:48) en Roelof Rekker (21:00) zaten hier kort achter. Zij gingen ook weg op een schema van 20:00 maar dat zat er deze avond niet in. Marijn: "Roelof en ik gingen weg op een schema van 20 minuten. Tot de 4e ronde liepen we op schema maar daarna leverden we elke ronde wat seconden in. De gure wind op het lange stuk tegen hadden maakte het zwaar."
Uitslagen weer op uitslagen.nl.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.