Vandaag werd onder ideale omstandigheden en een prachtig najaarszonnetje en meer dan 1000 enthousiaste lopers de Stadshagenrun georganiseerd door Loopsport Zwolle. De organisatie in handen van Loopsport Zwolle had een nieuw parcours uitgezet. De kidsrun over 1km , de 5 km over een ronde en de 10km over twee ronden. De BB lopers liepen ook mee en streden niet alleen om podium plaatsen maar ook om het clubkampioenschap over 10km. Bij de mannen en vrouwen wonnen de BB-lopers in drie van de vier leeftijdsklassen en sneuvelden vele persoonlijke records!

Bij de vrouwen won Lieve Tollet de 10km in een nieuw persoonlijk record van 38 minuten en 27 seconden. Op een halve minuut gevolgd door Hellen de Vries van av PEC1910. Lieve verbeterde haar beste tijd met meer dan 60 seconden. ”De vorm was er, zo bleek vorige week al in Zuidlaren. Dat ik onder de 39 minuten zou lopen was mooi maar dat ik deze tijd  hier al liep had ik niet verwacht “

Margje Timmerman finishte bij de dames op een 4e plaats en liep 42’44”. Hiermee verbeterde ze haar PR met ruim 2 minuten. Bij de vrouwen masters won Myrna Vonkerman en met 41’09” en verbeterde ze haar beste tijd met 3 minuten!

podium mannen

Bij de mannen was er een spannende strijd tussen de winnaar van de vorige twee edities BB-lopers Hans Lindeboom, Arne Mulder, Falco Olivier, Jeroen Bonhof en Joep Emmen van av PEC1910. Uiteindelijk werd BB-loper Arne Mulder de verrassende winnaar in 33’19”. Op een tweede plaats gevolgd  door  BB-loper Hans Lindeboom in 33’27”, vijf tellen later finishte op een derde plaats Joep Emmen.
“Ik snap er niets van, net als een maandje geleden in Utrecht klopte alles. Na 6 kilometer voelde ik me ijzersterk en versnelde in de laatste kilometer en verbeterde ik ook nog mijn PR met bijna een minuut", aldus de superblije winnaar Arne.

Bij mannen finishten uiteindelijk 7 BB lopers in de top 10. En liepen allemaal een persoonlijk record!

5e Jeroen Bonhof, 34’20”6e Falco Olivier 34’50” 7e Henry Visscher 35’07”, 9. Erik slomp 35’27”, 10. Mark Hakbijl 35’45”. 15 Sjoerd v Westerop 38'50'' 19 Daniel Gouw 40'19'' .

Bij de Veteranen liep Stef Riemens naar een 37’24’ op drie tellen gevolgd door Borre de Gier die zijn PR eveneens met een minuut verbeterde. Bertus Gazenbeek finishte na lange tijd uit de running te zijn geweest net boven de 40 minuten,op de 3e plaats bij het clubkampioenschap veteranen.
Complete uitslagen van de clubkampioenschappen staan hier.
Foto's in ons foto-album.
Voor alle uitslagen kijk op mylaps.com.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.