Start ZuidlaardermarktloopStart ZuidlaardermarktloopDe Zuidlaardermarktloop in Zuidlaren trekt een sterk lopersveld aan. Om de concurrentie op te zoeken was een viertal BB-lopers daarom noordwaarts gereden. Ze troffen daar een snel parcours en mooie omstandigheden, zon en weinig wind. Van de vier BB-lopers haalde 75% het podium en en ook 3 van de vier een PR.
Op de 5k werd Lieve Tollet 3e bij de dames in een heel fraaie 19:01. De tegenstandsters op de Stadhagenrun volgende week zij gewaarschuwd!
Bij de mannen liep Arne Mulder een halve minuut van zijn PR af en eindigde eveneens op het podium. Tijd 16:24. Vorig jaar klokte hij op hetzelfde parcours  nog 17:13. Ook Erik Slomp liep een mooie race en werd vijfde in 17:06, waarmee hij 13 seconden sneller dan ooit was en een seizoensdoel haalde.
Coach Berthold Berger liep de 10k en behaalde de tweede plaats bij de mannen 40-49 in een mooie 35:00. "Ik heb echt lekker gelopen, halfweg kwam ik door in 17:25, dus nauwelijks verval", aldus een tevreden Berthold.
Fotooooo's.
Alsmede op onze Facebook-pagina.

TIB Ravijnloop Nijverdal
Hier liep Mark Hakbijl. Ook Mark haalde het podium.  Hij liep de 5,4k in 20:14.
PeterPeter
AG'85 Zwarte Cross Staphorst
Edwin Middelveld liep op het zware parcours, volledig onverhard, zware ondergrond met veel plassen en nog meer kleine klimmetjes,  de 10k in precies 44 minuten. "Ook nog 200 meter verkeerd gelopen", twitterde hij onderweg. Peter Ligthart werd vierde bij de Heren40 op  de 5 kilometer: "Ging wel aardig, de eerste drie ruim onder de 12min. De vierde kilometer had ik het zwaar, daar kon ik merken dat ik vorige week griep had. De vijfde  kon ik me gelukkig herpakken. Tijd  19:45 op een zwaar parcours. Volgende week weg op sub 40:00 minuten bij de Stadshagenrun, dat lijkt haalbaar", vertelt hij na de finish.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.