Aangenaam loopweer met weinig wind was er op de eerste baanloop van het winterseizoen georganiseerd door de av Pec1910. Een drietal BB-lopers stonden aan de start. Henry Visscher scherpte 'in een spontanea actie' zijn PR van 17:06 naar 17:01, en finishte als tweede,  zes tellen na winnaar Martijn Schakelaar van de Gemzen en kwam dus erg dicht bi de gewenste 17-minutengrens. Sjoerd van Westerop noteerde een mooie 19:34. Marijn de Keizer liep een degelijke 20:53. Bertrand Maas liep zijn eerste wedstrijd na de Stationloop en kwam uit op 22:02. "Ben ik best tevreden mee. Ik startte veel te rustig dus daar valt nog wel wat te halen. Ik heb nu echt het idee dat ik overal van af ben en weer wedstrijden kan lopen", evalueert Bertrand na afloop.

Dit weekend staan er weer een aantal wedstrijden op het programma. Lieve Tollet en Erik Slomp gaan de Zuidlaardermarktloop in Zuidlaren doen, waarschijnlijk Arne Mulder ook. Wordt dringen op het podium daar. Jeroen Bonhof, Peter Ligthart en Edwin Middelveld lopen de Zwarte Cross in Staphorst. Ik verwacht Margje Timmerman daar eigenlijk ook. Falco Olivier gaat de Maliebaanloop in Utrecht afraffelen. Mark Hakbijl doet de T.I.B. Ravijnloop in Nijverdal. 
Zondag loopt Rietje Klappe onder naar het zich laat aanzien heel gunstige omstandigheden de Marathon van Amsterdam. Succes allemaal!
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.