Oktober, felle buien, wind, de weergoden maakten het de lopers niet makkelijk bij de Reest halve Marathon, een vast juweeltje in de regionale hardloopkalender.· Er werden daar weer puike prestaties geleverd door de BB-lopers. De show werd vandaag gestolen door door Myrna Vonkerman en Margje Timmerman op de 21,1 kilometer. Myrna werd tweede bij de dames 35+ in 1:33:37. Ze had 's ochtends voor de wedstrijd besloten mee te doen en verbeterde 'zomaar' haar PR met 5 minuten. Proficiat!
Margje liep haar oude PR eveneens aan gort, met 1:37:44 was ze 13 minuten sneller dan haar oude PR. "Keihard genieten!!! En met nieuw vertrouwen op naar de volgende wedstrijden", laat zij na de wedstrijd weten.
Bij de mannen liep Henry Visscher ook een halve minuut van zijn PR af en kwam uit op 1:18:27, na een zeer voortvarende start, 36:30 op de 10k. Henry hield het tempo lang heel hoog, maar leverde nog iets tijd in op de laatste kilometers tegen de wind in.
Op de 10k ging het er ook hard aan toe. Borre de Gier liep, professioneel gehaast door Berthold, met 38:19 weer knap 14 seconden van zijn oude PR af. De 38-minuten-grens komt in zicht voor de Stadshagenrun. Ook Edwin Middelveld scherpte zijn PR met 83 seconden flink aan en finishte in 42:47. Berthold Berger liep zijn eerste opbouwwedstrijd na een jaar blessureleed en finishte na een ferme versnelling de laatste 500m in 37:57.
Morgen (zondag 9 oktober) starten Arend Jan van de Hoek en Stef Riemens op de marathon in Eindhoven. Stay tuned!
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.