Hattem, Zaterdag werd de Etonic halve marathon van Hattem door Av de Gemzen uit Heerde georganiseerd. Zoals elk jaar was de hoofdafstand de halve marathon. Dit jaar stond voor het eerst een tien kilometer op het programma. De tien kilometer werd een prooi voor BB loper Hans Lindeboom en won in een nieuw PR van 33'19" maar kreeg de overwinning niet kado.
"Vooraf hadden we afgesproken om niet vanaf het begin hard te lopen maar dat liep even iets anders. Andre Plette van Isala 96 trok er de eerste kilometers flink aan en daarna nam de latere nummer twee Edwin Slijkhuis uit Epe het over. Halverwege kwamen we door na 16'50". In de slot kilometers liep ik langzaam weg bij Edwin en kon ik de laatste kilometer nog flink versnellen aldus een tevreden Hans Lindeboom."
Op een keurige vierde plaats finishte Arne Mulder in een nieuw PR 35'28" en was erg blij met een verbetering van ruim een halve minuut. De overige BB lopers die finishten komen langzaam weer in vorm. Erik Slomp finishte in 36'37" vlak voor Mark Hakbijl in 37'06". Leroy Olthof 40'42", Daniel Gouw 41'00", Sjoerd van Westerop 41'38", Edwin Middelveld 44'27" scherpte zijn PR met ruim 45 tellen aan. 
Halve marathon.
Op de halve marathon liepen drie BB lopers mee. Henry Visscher startte te voortvarend en kwam in de laatste gedeelte de man met de hamer tegen. "Ik liep de eerste drie kilometer met de kopgroep en dat brak me op in de rest van de race. Ondanks dat zit het met mijn basis wel goed want ik finishte  19 tellen boven mijn PR van dit jaar. Arend Jan van de Hoek en Stef Riemens zijn in voorbereiding op de marathon van Eindhoven en liepen een vlakke race net onder marathon tempo. Na afloop waren ze zeer tevreden. Arend Jan finishte na 1'27'58" en Stef finishte bij de masters op een derde plaats na 1'26'16" 
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.