BB-treintjeBB-treintjeZomerse omstandigheden met voor de lopers de noodzakelijke sponsen, bekertjes water en af en toe een verkoelend briesje  waren het decor van de 39e Lambertusloop in Oldemarkt. De wedstrijd werd georganiseerd door Start '78.

Op de 5 kilometer liep Erik Slomp lange tijd op een 2e plaats maar moest in de slotmeters genoegen nemen met een 3e plaats. Ondanks dat scherpte Erik met een tijd van 17'26 zijn persoonlijke record met 15 tellen aan."Ik ben niet helemaal tot het gaatje gegaan in verband met de warmte en ben ondanks dat tevreden met mijn tijd."

KeesKeesDe 10 kilometer lopers legden niet de gebruikelijk 2 ronden van vijf kilometer af maar nu eens 7 ronden van 1400 meter en 200meter. De winst was uiteindelijk voor Peter Visser van de organiserende vereniging in 33'05"minuten.

BB lopers Arend Jan van de Hoek en Kees Boer scherpten hun beste tijd aan met respectievelijk 5 en 10 tellen tot 37'09" en 37'48" . Arend Jan vertelde na afloop: "Ik heb de hele race het gevoel gehad constant te lopen en ik kon de laatste paar ronden nog versnellen, maar het was een andere wedstrijd als anders. Nu niet eens twee ronden en snel asfalt maar zeven rondes en klinkers." aldus een tevreden Arend Jan.

Borre de Gier liep de eerste twee rondes nog mee in het BB treintje met Arend Jan en Kees, maar kon daarna alleen nog maar de strijd aangaan met de klok. Borre verbeterde zijn beste tijd met 7 seconden en finishte na 38'33"."Ik heb gegokt door mee te gaan met Kees en Arend Jan en had iets eerder gas terug moeten nemen. Dit deed ik niet waardoor ik me heb opgeblazen".

MaartenMaartenMaarten Vos SusanSusangaat ook elke wedstrijd weer sneller lopen en finishte voor het eerst sinds jaren weer onder de 42 minuten en liet de chrono stilstaan na 41'55" op een seconde gevolgd door de BB loopster Susan Warmer. Susan werd met haar tijd 3e dame en 2e in haar klasse en bleef hiermee 20 tellen verwijderd van haar beste tijd.

Foto's weer in ons album.

En de uitslagen.

Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.