LieveDe Putten Power Run is een nieuwe loop de vrijdag na Hemelvaart ten behoeve van een goed doel. De eerste editie had voor lopers beslist zware omstandigheden: 25 gr, felle zon, harde wind. Bewust moeilijke omstandigheden opzoeken is ook een vorm van training, maar een PR lopen is dan onmogelijk. Namens de BB-lopers liep bij de vrouwen Lieve Tollet mee en won de 5k afgetekend in een meer dan prima 19:45. Slechts 3 seconden boven haar PR. "Met deze tijd onder deze omstandigheden ben ik erg blij. Met name de harde wind maakte het lastig," aldus een tevreden Lieve.
Bij de heren kwam Ward van de Berg ook voor de 5k aan de start. Hij finishte als 5e in een goeie 20:36. Leroy Olthof kwam uit op de 10k.· Na 5k kwam hij door in een prima 20:03, maar een paar kilometers verder had hij wel gezien in de Puttense hete-luchtoven en liet de wedstrijd voor wat die was.
Dit weekend staan nog wedstrijden in Oldemarkt en Ruinen op het programma, het is maar de vraag of dan de loopomstandigheden beter zullen blijken.
Stay tuned en volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.