SusanSusanEmmen, 15 mei 2011. Ook de Rietplasloop in Emmen bracht dit weekend weer succes voor de BB-lopers. De 15 kilometer bij de vrouwen werd overtuigend gewonnen door Susan Warmer. Achter de politiemotoren liep zij van meet af op kop en finishte in 1:04:03, mooi PR en een halve minuut sneller dan vorig jaar.
"Ik ben netjes gestart op wedstrijdtempo en heb redelijk constant gelopen. Had geen enkel lastig moment, de energie bleef goed stromen. Het was een  fijn parcours van 3 ronden, mooi vlak en goed aangegeven. Van de wind hadden we gelukkig niet te veel last, er was een stuk waar we de wind pal tegen hadden maar dat was gelukkig niet lang. Ook ditmaal was de wedstrijd weer fantastisch georganiseerd, het is geen grote loop maar de organisatie heeft weer alles uit de kast gehaald om het lopers en toeschouwers helemaal naar de zin te maken", vertelde Susan na de finish.
Kees Boer startte snel, liep eerste 2 kilometer in 7:30, kwam op het 10 kilometerpunt door in 38 minuten en wist het tempo goed vast te houden voor een podiumplaats met 57:30. Kees: "met name de laatste ronde heb ik me geconcentreerd op de techniek en souplesse. Goed gevoel en  een mooi derde plaats in mijn leeftijdscategorie en 5e overall. Uitslagen.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.