JeroenAls het parcours klopt, en dat  deed het dit jaar, dan kan er hard gelopen worden in Raalte bij de goed georganiseerde Vital Centre Halve Marathon van Raalte, georganiseerd door de AV Salland. Heerlijke looptemperatuur, 16-17graden maar wel een fikse wind, die het de lopers nog aardig lastig maakte. De BB-lopers waren op de verschillende afstanden met in totaal 11 lopers sterke delegatie aanwezig. Onder andere een keer de volle winst, vier podiumplaatsen met gewaardeerde envelopjes en drie nog meer gewaardeerde PR's was de buit ditmaal.
10 kilometer
De 10k is altijd sterk bezet.Stef Jeroen Bonhof bleek weer in goeden doen en liep ontspannen naar de winst bij de senioren in 35:56. Reinier Reijneveld, hard in training voor de Halve van Zwolle liep 43:17. Gerjos Weelink kwam vlak daarachter uit· op 43:24. IJsbrand Reijneveld liep zijn bekende degelijke 46-er: 46:40 dit keer.
5 kilometer
Stef Riemens knalde naar de tweede plaats met weer een erg snelle start en kwam uit op 18:29, waarmee hij a la Sergei Boebka zijn PR met een seconde verbeterde. Peter Gils liep een beheerst naar 19:33. Zijn dochter Iris pakte de volle winst dit keer bij de kidsrun. Arjo Spans werkt aan zijn snelheid na zijn rugblessure en liep door de wind naar 20:06, goed voor de derde plaats bij de masters40+. Patricia Seinen liep ondanks het· opnieuw moeten veteren van een schoen naar 22:40.
Halve Marathon
HenryDe lopers op de 21,1k voelden de wind het meest. Niettemin heel mooie tijden: Henry Visscher liep een prachtige 1:20:57, PR en  goed voor een podiumplek.
"Ik startte iets te snel, lus van 1km in 3.30. Na verloop van tijd aangesloten bij groep van ongeveer 8. Liep dusdanig makkelijk dat ik na een km of 8 uit die groep ben weggelopen, kreeg 2 man mee. Pikten later nog iemand op uit de groep vooraan. Was veruit de sterkste van de groep en deed vooral tegen de wind in het meeste kopwerk omdat anders het tempo echt te laag lag. Was echter wat onzeker over mijn vorm, de laatste halve marathon was die van Zwolle vorig jaar dus bijna jaar geleden en laatste wedstrijd was wintertriathlon Enschede, dus niet voluit durven gaan . De tweede ronde heb grotendeels op kop gelopen, op 3 km van einde weggelopen bij andere 2 en als vierde gefinished in een tijd van 1.20.57  Hoe dan ook: een PR want vorig jaar Zwolle liep ik 1.21.04," vertelt Henry na afloop van zijn sterke race.
Borre de Gier kwam uit op 1:25:46.  "Ik heb 16 van de 21 kilometer alleen gelopen en dat was niet makkelijk met de wind. Net geen PR maar niettemin ben ik wel tevreden met deze tijd", aldus Borre. De schrijver dezes had ook goed gelopen, en finishte blij in 1:27:20 waarmee een 14 jaar belegen PR eindelijk uit de boeken werd gelopen.
In Zwiggelte liep Wilco Voulon de Halve marathon op de Midden Drenthe Loop en verbeterde zijn PR met 6 minuten tot 1:38:14.
Foto's in ons foto-album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.