Erik loopt de slotetappe van de BatatvierenraceErik loopt de slotetappe van de BatatvierenraceNa een  zonnige en geslaagde trainingsweek/vakantie in de Ardennen met het  Aeolus Running Team liepen Falco Olivier en Erik Slomp mee met de Batavierenrace. De Batavierenrace is een estafette-loop van ongeveer 170 km tussen de universiteiten van Nijmegen en Enschede, waaraan niet minder dan 330 teams van 25 lopers meededen.

Falco kwam uit voor Aeolus en behaalde met dit team een 2e plaats overall op 10 minuten achterstand van de nr 1 met daarin enkele zeer snelle nationale (sub)toppers. Erik liep nog eenmalig mee met zijn oude voetbalvereniging VV Drienerlo en dit team werd 63e bij gebrek aan 1e elftal spelers en één etappe zonder loper wegens de kampioenswedstrijd van het 1e elftal. Falco wisselt zijn bij de finish van de etappeFalco wisselt zijn bij de finish van de etappeFalco liep de 6e etappe van 7,3 km en  werd 2e op deze etappe, in een heel goede 25:12 (17,39 km/u) rond 3 uur 's nachts. Erik kwam uit op de slotetappe van  7,1 km (waarschijnlijk wel stuk korter volgens Erik )met een 25e plek op deze etappe in 25:43 (16,57 km/u officieel).

"De slotetappe startte om 17:30 met een temperatuur van +- 27 graden. Na me gehaast te hebben vanaf de campus na het laatste fluitsignaal van de kampioenswedstrijd was ik precies op tijd om mijn startnummer op te halen. Omdat iedereen aanraadde om niet te snel te starten rustig begon, als 50-60e weggegaan en nog steeds ging de eerste kilometer veel te hard, en  vanaf toen was het kwestie van doorbijten en half kapot gaan. Maar binnengehaald worden op de campus door feestvierende clubgenoten en een sintelbaan met daaromheen duizenden supporters was super! Mooie vooral: geen last gehad van mijn achilles-blessure", vertelt Erik na afloop van de race.

Foto's hier en op ons facebook-album.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.

Finish ErikFinish Erik