Start WallenloopStart WallenloopElburg, 30 april 2011. Loopgroep2000 organiseerde vandaag twee koninginnedaglopen. Aan de start voor de fraaie Wallenloop in Elburg stonden vandaag maar liefst 13 BB-lopers. De omstandigheden waren zeker niet makkelijk, een oostenwind die met· windkracht 4 over de weilanden blies en een op een terrasje vast wel lekkere zon, die het de lopers ook niet makkelijk maakte. Als er dan toch goed gepresteerd wordt is dat een extra prestatie. Dat geldt dus zeker voor de zes die vandaag een PR op de klok zetten. Een· ronde van 5k· met een klein lusje door de binnenstad was er uitgezet voor de 5 en 10k wedstrijd.
Op de 5k dames liep Lieve Tollet een mooi PR, 20:05, en de 20 minuten-grens lijkt klaar om geslecht (geslacht?) te worden. Margje Timmerman benaderde ondanks de wind haar PR tot op 10 seconden en was blij met haar 21:37.· Jacqueline Dijkstra liep ook een PR: 22:44.
Arend JanArend JanBij de heren had Arend Jan van de Hoek (zie foto rechts) zijn race goed ingedeeld en finishte in een heel mooie 18:17.· Stef Riemens nam de gok van een· snelle start maar moest veel kracht gebruiken in het lange stuk tegen de wind maar kwam toch uit· kwam uit op· een fraai PR:· 18:29. Dat was een doelstelling voor dit seizoen.· Gefeliciteerd Stef!· Peter Gils maakte de verwachting een ruim PR te lopen zeker waar, en kwam uit op een mooie 19:23.· Ward van den Berg liep zijn eerste 5k en knalde ondanks een te snelle start naar meteen naar 20:15. Dat belooft nog wat voor de rest van het seizoen!
Op de 10k voelde je de omstandigheden nog meer, dat hoort bij deze afstand. Snelste BB-er was Bernard Nitrauw die met een tiende plaats in 37:55 in de prijzen viel.· Bernard had de halve marathon van Enschede van vorige week natuurlijk nog wat in de benen maar liep een knappe race. Klapper van de dag was Borre de Gier, die zich blijft verbeteren en ook vandaag weer met 38:40 een heel fraai PR liep. 'Ja ik blijf mezelf verbazen. Het ging heel goed vandaag. Ik kon in een klein groepje kop over kop afwisselen tegen de wind en had op het laatst genoeg over', aldus een tevreden Borre.
In een groepje ruim daarachter liepen Bertus Gazenbeek en Juda Vecht. Bertus had een opspelende buikspier halfweg de race en kwam niet in zijn ritme. Niettemmin bleef hij met 40:16 Juda 18 seconden voor.· Leroy Olthof liep weer gedegen, kwam uit op 41:11. Bertrand Maas zag zijn ambitie om de 45 minuten te benaderen weliswaar gefrustreerd door de wind maar kon tevreden zijn met zijn 46:59
Officiële uitslag inmiddels op uitslagen.nl.
Veel foto's in ons fotoalbum.
Volg ons weekend race report op twitter.com/bblopers.