Kees BoerKees BoerDe Cascaderun in Hoogeveen is een druk- en goed bezette loop. Ook hier stonden de 10 Engelse mijlen (16.09km) op het menu. Het parcours is niet makkelijk met behoorlijk wat bruggen en vals plat. Mooi weer en windstil, maar best warm voorde tijd van het jaar. Namens de BB-lopers deden Susan Warmer, Arend Jan van de Hoek en Kees Boer mee. Susan eindigde als derde V35 en vijfde vrouw overal in 1:11:03. " De route vond ik bijzonder mooi en de feestelijkheid met muziek en publiek was geweldig, maar een heel groot nadeel was dat in het laatste gedeelte de lopers van de 5 mijl bij de 10 mijl komen en je dan veel· mensen moet gaan omzeilen. Helaas resulteerde dit voor mij in een niet zo'n heel erg snelle tijd van 1.11.03 maar was 5e vrouw overall en dat in zo'n hele grote wedstrijd met de nodige Kenianen en Marokkanen (en ook een beetje thuiswedstrijd voor mij!). Daar ben ik dan toch wel best heel blij mee, maar ik hoop volgende maand in de Stationsloop wel veel sneller te kunnen!", aldus Susan.
Arend Jan liep ook een heel mooie tijd 1:02:45, waarmee hij vijfde werd, voor Kees, die uitkwam op ook een nette 1:05:16, als 10ein de uitslag. Kees:  "Na een goede maar erg voortvarende start  (7.30 bij 2 km) heb ik tot twaalf kilometer constant gelopen (4 min per km). Daarna kreeg ik het erg warm en kon niet meer versnellen. Onderweg heb ik nog een douche genomen , die door een bewoner langs de kant was geplaatst. De laatste 2 kilometer waren zwaar. Mijn eindtijd was ruim vier en half minuut sneller dan vorig jaar. Dus redelijk tevreden, de volgende gaat binnen de 1.05 (Station tot Station loop)".

Het centrum van Deventer was uitgelopen voor de IJsselloop· Hier liep Juda Vecht de 5km. Dat kent een fraai parcours waarbij je tweemaal over een brug over de IJssel gaat.· Hij eindigde als 16e overall  en was blij met zijn 19:19 waarmee hij· ruim 1e· in de 50+ categorie werd.
Volg ons weekend race report op twitter.com.