Zwolle, 16 april 2011.· BertrandBertrandDe Zwolse hardloopkalender heeft er weer een evenement bij. Het Halvemarathonfestival en de Berkumloop zijn al jaren hoogtepunten in ons hardloopbestaan, de Stadshagenloop stijgt ook met stip en nu dus een nieuwe loop in Zwolle Zuid over de heerlijke dijken langs de IJssel. De organisatie had voor prachtig weer en een snel parcours gezorgd.
Op de 5 EM, die werd gewonnen door Erik Brink,  vlak voor Mark Hakbijl (29:19), kwamen voor de BB-lopers Hugo-Martijn de Vries en Bertrand Maas in actie. Hugo-Martijn bleek aardig hersteld van wat mindere trainingsweken en finishte in de negende tijd: 33:50 netto. Bertrand had al weer een tijdje geen wedstrijden lopen, en was zelf niet helemaal tevreden over zijn 36:22, waarmee hij 16e van de 239 werd op deze afstand: 'Prettig gelopen, leuk parcours, maar mijn teller stond op het eind op 7.83km . Je kon een paar stukken afsteken en ik ben ook maar een mens en hobbelde keurig achter het veld aan. Met mijn tijd ben ik· niet helemaal tevreden.''
Peter Gils in actiePeter Gils in actieOp de 10EM, finishte· Peter Gils in 1:08:53. Peter ging voortvarend van start maar zag na 11 km zijn kilometertijden oplopen: 'Al met al heb ik hier wel een goed gevoel aan over gehouden, het was een leuke wedstrijd. Mijn tijd zat net onder de 1 uur en 9 minuten en daar ben ik wel tevreden mee.· Na een veel te drukke en lange werk week ben ik nu wel kapot', aldus Peter.
Patricia Seinen liep de 10EM in in een prima 1:17:56 en eindigde als negende dame en hield daarmee ook twee-derde van het herenpeloton achter zich.
Volg ons weekend race report op twitter.com.