Hans op weg naar de winstTjonge jonge, wat is er geweldig gelopen door onze club in Wapenveld. De omstandigheden waren ook optimaal: een vlekkeloos door de Gemzen· georganiseerde loop over een snel parcours rond Wapenveld en Vorchten. Prachtig weer, met een bleek zonnetje en weinig wind en een flink contingent BB-lopers aan de start.
Winst Hans Lindeboom
Bij 10k, de duidelijk sterkst bezette afstand, werd  bij de mannen knap gewonnen door onze Hans Lindeboom, die opnieuw de verwachtingen waar maakte en zijn vierde overwinning op rij vierde in een scherpe 33:39. "Ik startte prima en moest na 2k wat inhouden om niet meteen alleen te komen te zitten, Na 5k kwam in ik  in 16'30 door,  na 8k ben ik van mijn tegenstanders weggelopen, ging echt heel goed", aldus een blije Hans. ·Proficiat!
Knap vijfde werd Henry Visscher die al aardig goed hersteld bleek van het NK wintertriathlon in Groningen waar hij brons won. Henry ging erg voortvarend van start, liep een PR op het 5-kilometer punt, maar kon die snelheid net niet doortrekken. Henry finishte in 36:27, geen misse tijd.  Stef Riemens liep een sterke race en werd 8e. Hij was meer dan een minuut sneller dan in Kampen vorige week, kwam uit op 38:06 en benaderde daarmee zijn PR tot op 15 seconden. Dat belooft wat voor de komende weken. Een seconde later kwam Arend Jan van de Hoek binnen op een goede  negende plaats.
Prachtig PR Peter Gils
Klapper van de dag was ook Peter Gils· die twee minuten van zijn PR afraffelde. Het 5k punt was al een PR in 19:10. Peter handhaafde zijn snelheid en kwam binnen in een erg knappe 39:33 waarmee een nieuw seizoensdoel moet worden gesteld. Proficiat! Dochter Iris won de 500 meter, dus de stemming in Huize Gils laat zich raden.  Roelof Rekker was eveneneens een· minuut sneller dan vorige week In Harderwijk· en finishte in 44:29
Winst Lieve, tweede plek voor Margje
Bij de dames was het ook bal op de 10k. Lieve slechtte de 42 minuten grens ruim in won de wedstrijd een mooi PR van 41:41. Lieve had de afgelopen weken zorgvuldig naar deze race toe opgebouwd en dat betaalde zich uit. Margje Timmerman haastte zich ook naar het podium en liep goed naar 45:12. Vierde werd Patricia die ook een mooi PR liep, 47:29 . Jacqueline Dijkstra was maar liefst 4 minuten dan haar vorige PR en werd 7e in 48:25. Chapeau dames!
5k· - Erik Slomp wordt vierde.
De 5k in Wapenveld werd gewonnen door de nationale topper· Dennis Licht, die met name voor een pittige training kwam. In dit veld werd Erik , die ook steeds harder gaat, mooi vierde in 18:09.
10 Engelse Mijl· - PR voor Bernard NitrauwBloemen en de overwinning voor Hans Lindeboom en Lieve Tollet
Beetje saai stukje wordt· dit, want Bernard knalde dus 2 minuten van zijn PR af . Ondanks een pittige mountainbike sessie de dag ervoor liep Bernard naar een heel mooie 4e plek op de 16,09km AU-wedstrijd, 1:00:53.· Ondergetekende heeft de draad ook weer opgepakt en was derde in zijn categorie, 1:08:24 en tikte dus welgemutst dit verslag.
De eerste foto' s (Ward van den Berg) staan in ons foto-album.
Hier alle uitslagen op uitslagen.nl.
Volg ons weekend race report op twitter.com.