Onder een aarzelend lentezonnetje en met een fris briesje werd in Kampen de "32" gelopen. Behalve deze afstand was er ook een halve marathon, een· 5k en een 10k wedstrijd op dit uitstekend door· Isala '96 georganiseerde evenement. Acht man (m/v) sterk was de afvaardiging van· de BB-lopers in Kampen vandaag.
Dit keer waren het vooral de dames die van zich lieten spreken: Lieve Tollet· eiste de 10k op in een nieuw parcoursrecord, 43:16. "Ik had me voorgenomen om beheerst van start te gaan en dat is goed gelukt. De tweede helft kon ik mijn tempo goed volhouden en zelfs versnellen", vertelde zij na afloop. Susan Warmer verloor wat tijd aan het eind van de race, maar klokte niettemin een prima 44'01, goed voor zilver op deze afstand.
Op de halve marathon werd Rietje Klappe derde in· een mooie 1:44:00, waarmee ze vroeg in het seizoen al in de buurt komt van haar seizoensdoel.
De mannen kwamen ook op verschillende afstanden uit. Boore loopt een mooi PRBoore loopt een mooi PR Op de halve marathon werd Borre de Gier 6e in 1:25:09, waarmee hij zijn PR opnieuw met een volle minuut aanscherpte. Jurjen Folkersma haalde niet minder dan 6 minuten van zijn PR af en finishte in 1:32.32.
Op de 10k kwamen Stef Riemens en Kees Boer in actie, beiden kregen een goede· tijd van 39:14 achter hun naam.· Volgende week staat· de Kruidenloop in Wapenveld op het programma, ook daar verwachten we weer goeie tijden en klasseringen te lopen.
In Harderwijk kwam Roelof Rekker in actie: hij finishte de iets te lange 10, eigenlijk 10,6k. in 47:47.
Uitslagen van  de site van de organisatie in Kampen.
Volg ons weekend race report op twitter.com.