Henry Henry Henry Visscher (29) staat komende zaterdag 12 maart aan de start van de NK wintertriatlon in Groningen. Rondom het sportcentrum Kardinge wordt 10km hardgelopen, 50km gefietst en tenslotte worden 54 rondjes geschaatst (zo'n 21 km). De BB-loper heeft de afgelopen winter zijn accenten verlegd naar het hardlopen maar heeft naast zijn looptrainingen het schaatsen en fietsen goed onderhouden. Afgelopen najaar finishte Henry nog op een 9e plaats op NK winter triatlon in Assen (korte afstand/olympische afstand).
"Sinds januari train ik serieus mee met de snelle groep bij de BB-lopers en ben erg benieuwd wat het effect is van de trainingen. De paar maanden dat ik nu meetrain in de groep merk ik aan mijn lopen al een enorme vooruitgang. Vorig jaar liet ik tijdens het NK wintertriatlon op het looponderdeel (10km hardlopen) een paar minuten liggen. De top zijn semi professionals. Aangezien de subtop relatief dicht bij elkaar zit verwacht ik met de gewijzigde trainingsaanpak met het hardlopen een paar minuten tijd te winnen.
Ik voel me goed en heb er zin in om mijn klassering van vorig jaar te evenaren en als het meezit te verbeteren," aldus de zelfverzekerde Henry Visscher.
Volg ons weekend race report op twitter.com.