Apeldoorn, zondag 6 februari liepen BB-lopers mee tijdens de goed georganiseerde midwintermarathon. Alle deelnemers ondervonden in de eerste helft van hun race flinke tegenstand van de stormachtige wind, die de hoop op een snelle tijden na het startschot deden wegwaaien.  De tweede helft van het parcours gaat het bergafwaarts, maar in tegenstelling tot voorgaande jaren kon het verlies in de tweede helft maar gedeeltelijk worden gecompenseerd.

Op de 18.5km liepen zes BB-lopers mee. Hans Lindeboom liep naar een mooie 1uur 5 minuten.  Nieuwkomer Jeroen Bonhof finishte na 1 uur Hans minuten. Bernard Nitrauw die de stijgende lijn flink te pakken heeft passeerde na 1 uur en 11 minuten de finish. “Ik was vandaag ruim op tijd bij de start en kon een goede warming up doen. De race heb ik goed opgebouwd en ben niet te snel gestart. De heuvels onderweg nam ik ook  erg gemakkelijk en de  slotkilometers kon ik blijven versnellen en perste ik er nog een eindsprint uit!.” aldus een tevreden Bernard.

Borre de Gier , Peter Gils en Ijsbrand Reijneveld passeerden na respectievelijk 1 uur 14 minuten, 1 uur 22 minuten en 1 uur 28 minuten de finishlijn.  

Op de korste afstand 8 km liepen Lieve Tollet , Wilco Voulon en Patricia Seinen mee. Ze passeerden na respectievelijk 33’15” 34’23” en 37’11” de finishlijn. Voor Lieve was dit een verbetering met 3 minuten ten opzichte van vorig jaar!

Volg ons weekend race report op twitter.com.