BernardHolten, zaterdag 29 januari liepen 9 BB-lopers mee tijdens de Holterbergcross. Onder winterse omstandigheden op het zware heuvelachtige parcours konden de hardlopers kiezen tussen de 5.2 of 10 kilometer. 

De 10km lange cross was voor de zes BB-lopers een laatste test voor de minimarathon in Apeldoorn. De mannenwedstrijd resulteerde in een spannende strijd tussen de plaatselijk favoriet Leon Sanderman en Koen Vossers. In de slotronde wist Koen Vossers de winst naar zich toe te halen in 32’25” en moest Sanderman 20 tellen toegeven. In een spannende race finishte BB-loper Hans Lindeboom knap als vierde in een tijd van 33’30”. “Het goede machtige gevoel begint na de winterstop weer  te komen.”

Nieuwkomer BB-loper Jeroen Bonhof verrastte met een 7e plaats en liet een tijd van 34’46” noteren. “Ik ben super tevreden over hoe het vandaag ging. De laatste ronde kon ik ook nog versnellen en ik voel aan alles dat er nog meer in zit.”

Falco Olivier en Henry Vischer liepen op het zware parcours een solide race en finishten een paar tellen na elkaar in respectievelijk 36’13” om 36’18”. Bernard Nitrauw kwam 15 minuten voor de finish aangereden en was nog net op tijd voor de start. Van een warming up was geen sprake. Ondanks dat finishte Bernard naar volle tevredenheid in 37’20”. De tweede ronde was ik pas warm en bleef ik versnellen en was alleen nog maar mensen aan het inhalen”, aldus een tevreden Bernard. Op de 5.2km liepen Susan Warmer, Patricia Seinen en Kees Boer mee.  Susan finishte na 22’20”en Patricia na 22’45”. Kees Boer liet op de 5.2km 19’56” noteren.

 Volgende week zondag start een grote groep BB-lopers in de Midwintermarathon van Apeldoorn.

Volg ons weekend race report op twitter.com.
HansHenryJeroenFalcoKees