fredpuurHeerde, zaterdag 15 januari, liepen BB-lopers mee op de 10km van de Puur Zwolse Bosloop georganiseerd door de AV de Gemzen. Dit resulteerde in mooie resultaten voor onze vereniging. De beste prestatie van de BB-lopers werd neergezet door de 45 jarige Fred Exterkate uit Wesepe.

In een goed opgebouwde race liep Fred naar een 3e plaats overall in 36’44”. “Ik heb mijn race goed opgebouwd, maar omdat het mijn eerste wedstijdje sinds maanden was ben ik iets te voorzichtig gestart en had op de tweede helft véél over. De eerste 5km liep ik in 18’50 “en de tweede 5km in 17’54 en finishte uiteindelijk na 36’44”.

Verder regende het aan het begin van het nieuwe seizoen weer PR’s. Deze waren afkomstig van Peter Ligthart (38’26”), Bernard Nitrauw 38’31” en Borre de Gier 38’55”. Voor Peter en Borre was dit wederom een aanscherping van hun persoonlijke record met respectievelijk 40 en 18 tellen. Een andere zeer opvallende prestatie werd geleverd door Reinier Reijneveld. De nieuwkomer zette een tijd neer van 43’07” en scherpte zijn beste tijd van vorig jaar aan met ruim 5 minuten! Op de 5 kilometer liet Wilco Voulon de chronometer na 21’35” stilstaan. Dit was wederom een verbetering van zijn beste tijd met 27 tellen ten opzichte van vorige week!
Zie ook ons fotoalbum
Volg ons weekend race report op twitter.com.