Vaassen, zaterdag 8 januari, liepen BB-lopers Falco Olivier, Borre de Gier, Borre op het podium, foto van www.vaassen.nuBorre op het podium, foto van www.vaassen.nuPeter Gils en IJsbrand Reijneveld mee op de 10km lange Wilde Midwinterloop. De eerste wedstrijd in het nieuwe jaar zijn de BB-lopers goed uit de startblokken vertrokken! Bij de mannen senioren liep middenafstandsloper Falco Olivier naar een keurige 3e plaats in 35’58”. Met deze tijd verbeterde hij zijn persoonlijk record van half december met 4 tellen.

Bij de veteranen 40+ liep Borre de Gier naar de winst. Na een relatieve rustperiode van twee maanden na de Amsterdam marathon trok Borre voor het eerst de wedstrijdschoenen weer aan en niet zonder resultaat. In een zeer goed opgebouwde race met een snellere tweede helft (negatieve split) finishte hij na 39’23”, waarmee hij tien tellen verwijderd bleef van zijn beste tijd van vorig jaar. Peter Gils liep in zijn eerste wedstrijd van het nieuwe jaar naar een persoonlijk record op de 10km van 41’39”. Hiermee scherpte Peter zijn beste tijd aan met 40 tellen. IJsbrand Reijneveld liep een solide race en finishte na 46'00"minuten.

Op de 5km liep Wilco Voulon naar een persoonlijk record en finishte na 21’50”. Wilco verbeterde zijn beste tijd van vorig jaar met 30 seconden.

Zwartsluis,  BB-lopers Henry Visscher, Peter Ligthart en Maarten Vos liepen zaterdag  mee in de 9.8km lange cross van Zwartsluis. Op het typische bochtige crossparcours met wisselende ondergrond en de nodige blubber finishte Henry op een 5e plaats na 38’30”.  Peter finishte als 6e na 39’30” en Maarten passeerde na 42’30” de finish.

In Egmond liep Reinier Reijneveld 10 minuten van zijn PR af en finishte de halve marathon in 1:43:19

filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=4-pqDY5nPVM

Volg ons weekend race report op twitter.com.