Norg, zaterdag 27 november liepen Hans Lindeboom, Arne Mulder,  Falco Olivier en Kees Boer mee in de sterk bezette Bastiaannet cross over de 8,7km. In een winters landschap liepen opFalco deze afstand zo’n 350 lopers mee. Na een voortvarende start moesten ze de kopgroep in de eerste grote ronde laten gaan. Hans finishte als 5e in 32'00", Arne op een 8e plaats in 32'26" en Falco op een 9e plaats in 32'40".
Ze konden alle vier terug kijken op een mooie wedstrijd op een pittig parcours. “Afgelopen donderdag werd ik verkouden, maar wilde voor mijn winterstop de komende maand toch nog een cross lopen. Ondanks mijn verkoudheid liep in mijn allereerste cross nog best gemakkelijk en ik kan terugkijken op een mooi seizoen!” aldus een tevreden Hans.
Middenafstandlopers Arne en Falco staken hun blijdschap ook niet onder stoelen en banken en waren erg blij met dit resultaat. “Het ging weer super vandaag en vanaf de start konden we blijven gaan en het tempo hoog houden. En dan te bedenken dat we in onze rustmaanden zitten “ aldus Arne en Falco.
Kees was  redelijk hersteld van de Zevenheuvelenloop vorige week en finishte 36:50.  " In de afdaling van een van de hellinkjes klapte ik  over de buitenkant van m'n voorvoet door mijn enkel, maar ben toch doorgelopen. Drie minuiten sneller dan vorig jaar".
(Met de enkel van Kees komt het wat goed zo bleek op zondagochtendtraining in het voorzichtige winterzonnetje in Appelscha.)
Volg ons weekend race report op twitter.com.

Foto's in ons album
En een filmpje van de cross: