Nijmegen, 21 november.Kees in ActionKees in Action Peter Gils, Jurjen Folkersma en ik hebben ons vandaag weer uitgesloofd ten gunste van de BB-lopers, dit keer in Nijmegen tijdens de 7 heuvelenloop. Geen wonder dat er bij de mannen een wereldrecord gelopen is.
Alle signalen stonden op rood, pijntje in de heup, een nachtelijk opvlammen van keelpijn, en kostmisselijk van de sportdrank die we van de commercie in grote hoeveelheden moeten innemen en natuurlijk net terug van een blessure.
Mijn streeftijd was  (een wat voorzichtige) 1 uur 4. Het weer daarentegen was wonderschoon en ik werd door iedereen herkend onderweg (nou ja ze lazen mn naam onder het startnummer). Eerste kilometer in 3.55 daarna iets rustiger aan (stom anders was een tijd binnen het uur haalbaar geweest). De 5 vervolgens in 20, 41 de 10 in 40,55 en eindtijd 1 uur en 53 seconden, gelukkig waren de slechte voortekenen niet helemaal in lijn met het resultaat.
Onderweg nog onverdunde AA gedronken bij de eerste waterpost (gadver!!!) die je kennelijk met het bekertje water zelf nog moest mengen, pijn in de zij na km 9 (kwam ik goed doorheen)  en de laatste 4 op ritme afgedaald. Super weer en sfeer, wat een prachtige gezicht al die lopers heuvel op en heuvel af, en geweldig georganiseerd.
Jurjen liep de 1.05. 53. Mooie tijd!  "Ik voelde me goed. Langzaam aan iets versnellen, op zoek naar het punt waar het minder zou gaan. Goed gedoseerd en kon zodoende nog even doortrekken, " aldus een tevreden Jurjen.
Nauwelijks een minuut later kwam Peter binnen in 1:07:02 met een goed opgebouwde race met 'negative split'. 
Een topdag dus!
Volg ons weekend race report op twitter.com.